Huidkanker erkennen als beroepsziekte en de btw op zonnecrème verlagen: zo wil Kamerlid Nathalie Muylle (CD&V) helpen de ziekte te voorkomen.
Volledig scherm
Huidkanker erkennen als beroepsziekte en de btw op zonnecrème verlagen: zo wil Kamerlid Nathalie Muylle (CD&V) helpen de ziekte te voorkomen. © Maxime Petit en Getty Images/Westend61

Huidkanker erkennen als beroepsziekte? CD&V-Kamerlid Muylle: “Bouwvakkers en landbouwers beter beschermen”

Felle zonnestralen zorgen niet alleen voor hoge temperaturen, maar kunnen zonder goede bescherming ook huidkanker met zich meebrengen. Jaarlijks krijgen 46.000 Belgen de diagnose. Kamerlid Nathalie Muylle van CD&V wil daar twee dingen aan doen: de btw op zonnecrème verlagen om zo de prijs te drukken en huidkanker erkennen als beroepsziekte.

3 reacties

  • Veronica Voorhelst

    11 maanden geleden
    Als ge het als geneesmiddel erkent, mag zonnebrandcrème enkel nog bij de apotheker verkocht worden. Voor veel mensen creëert ge dan een hogere drempel om zonnebrandcrème te kopen. Nu brengen mensen zonnebrandcreme mee uit de supermarkt, samen met hun andere boodschappen.
  • Jean-Luc BARRA

    11 maanden geleden
    Natuurlijk ! Weeral de verzekeringssector verdedigen en niet de "kleine man".
  • Toon Van Kerckhove

    11 maanden geleden
    Zou de CD&V zich niet beter beraden over de algemene graaicultuur in de politiek? Zouden ze niet beter hun totale afgang al voorbereiden nà de laatste peilingen? De mensen bouwen al duizenden jaren in alle weersomstandigheden dus kom nu, nà drie warme dagen niet af met die zever. En mensen die in de bouw werken weten echt wel hoe ze moeten omgaan met hitte. Maar het gedrag van politici, dat wordt voor de gewone mensen steeds meer en meer: tenen krullend!