Dokter aangevallen met schaar in gevangenis van Merksplas

Archiefbeeld© Mia Uydens

In de gevangenis van Merksplas heeft dinsdagmiddag opnieuw een agressie-incident plaatsgevonden met een geïnterneerde. Dat bevestigt het Gevangeniswezen. Een geïnterneerde viel er na een consultatie de gevangenisarts aan met een schaar. De arts liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse de eerste zorgen toegediend.

jvh
Bron: BELGA

Andere personeelsleden konden de dader al snel overmeesteren. De geïnterneerde in kwestie is intussen in een veiligheidscel geplaatst, aldus nog het Gevangeniswezen.

Maandag hielden personeel en vakbonden nog een 24 urenstaking in de gevangenis van Merksplas, uitgerekend om de vele incidenten met geïnterneerden aan te klagen. Zij horen thuis in een psychiatrisch centrum, maar daar is onvoldoende capaciteit voor. Het personeel voelt zich bovendien te weinig gesteund door de directie.

“Opnieuw moet het personeel het ontgelden”, reageert vakbondsafgevaardigde Hans Tielens (ACV). “De agressie tegen personeel blijft de pan uit swingen. Opnieuw was dit een agressiegeval op de beruchte afdeling waar de meest lastige geïnterneerden van Merksplas verblijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen