Kajakken verboden op delen van de Ourthe, ook andere rivieren worden geëvalueerd

Archiefbeeld© BELGAIMAGE

Door de droogte is kajakken niet langer toegestaan op de Boven-Ourthe, het gedeelte dat van Gouvy via Houffalize tot La Roche-en-Ardenne loopt. Dat bevestigt de Waalse directie voor de niet-bevaarbare waterlopen dinsdag. Er zouden nog andere rivieren volgen waar kajak verboden wordt.

jvh
Bron: BELGA

“Volgens de huidige stand van zaken zou morgen (woensdag) de Viroin gesloten worden. De Beneden-Semois en de Ourthe zouden tegen het einde van de week volgen”, aldus de verantwoordelijke Emmanuel Gennart. Volgende week wordt waarschijnlijk een deel van de Lesse afgesloten. De Amblève is dan weer beschermd door de stuwdam van Electrabel, maar het blijft afwachten hoeveel water er verbruikt wordt.

Volgens de Waalse beheerder zouden sommige rivieren zonder het onweer van de jongste dagen nu al ontoegankelijk zijn. Vorig jaar konden er ook geen watersporten beoefend worden op heel wat rivieren in Wallonië als gevolg van de aanhoudende droogte. Voor deze zomer dreigt er volgens Gennart eenzelfde scenario, op basis van de weersvoorspellingen waarover hij beschikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen