Radio2

"Wouters versus Waes" op de Antwerpse Sinksenfoor: schepen Peter Wouters neemt het op tegen Tom Waes

Op de Antwerpse Sinksenfoor heeft Tom Waes het opgenomen tegen Peter Wouters (N-VA), de Antwerpse schepen van markten en foren. Na een spannend duel ging Tom Waes met de overwinning aan de haal.

Tom Waes is nog herstellende van een zwaar fietsongeval. Daarom doet hij het vandaag wat rustiger aan, tijdens het duel tegen schepen voor markten en foren Peter Wouters (N-VA). "Ik ben nog altijd gewond, dus heel zware dingen gaan het niet worden," vertelt Waes. Peter Wouters hoopt daardoor meer kans te maken op de overwinning. "Tom is nogal een straffe kerel, maar ik denk dat ik een beetje voordeel kan halen uit zijn valpartij", zegt de schepen voor het duel van start gaat.

Radio2

Spannende competitiestrijd

Waes wist niet goed waaraan hij zich kon verwachten. "Ik denk dat wij een wedstrijdje schietkraam en eendjes vangen gaan doen en lacquemants eten natuurlijk."Het werd een spannende strijd. Peter Wouters won het eerste duel aan het schietkraam. Waes reageerde teleurgesteld. "Volgens mij is er gefoefeld. Dat kan niet anders", zegt hij grappend. Na het ballenwerpen kon Waes de gelijkmaker maken. Dat was voor Wouters een domper, maar hij hield de moed erin. "Dit is eventjes een morele tik, maar ik ga mij erover zetten en straks gaan we ervoor."

Stuur maar de volgende Wouters. Ik heb er al twee opgefret, stuur maar de derde!
Tom Waes, peter van de Sinksenfoor

Na een spannende strijd sluiten ze het duel af met een score van 3-2 in het voordeel van Waes. "Het had niet anders mogen zijn als peter van de Sinksenfoor", zegt Waes. Toch verdient ook Wouters de nodige eer, vindt hij. "Het was vandaag aan mij, maar het had evengoed omgekeerd kunnen zijn. Ik heb mijn gelijke gevonden." Voor schepen Wouters komt het verlies hard aan. "Ik had het niet zien aankomen. Het is echt een koude douche, wat normaal aangenaam zou moeten zijn met dit weer. Maar bij mij voelt het niet aangenaam aan op dit moment."

De schepen maakt zich alvast klaar voor het duel van volgend jaar. "Ik zal alles in het werk stellen om toch als overwinnaar het strijdveld te kunnen verlaten."

Meest gelezen