Voor een eerste bril moet u voortaan altijd eerst langs de oogarts. Rechtstreeks bij de opticien je ogen laten meten, mag niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor een eerste bril moet u voortaan altijd eerst langs de oogarts. Rechtstreeks bij de opticien je ogen laten meten, mag niet meer. © REUTERS

Wie bril nodig heeft, moet voortaan eerst naar de oogarts. Moet dat ook voor een goedkope leesbril?

Oogartsen en opticiens zijn het volledig oneens over de nieuwe regel dat wie een bril nodig heeft, voortaan eerst naar de oogarts moet en niet langer gewoon kan langsgaan in de brillenwinkel. Wat betekent die regel voor uw bril? Wordt die nu veel duurder? En moet je voor een simpele leesbril voortaan ook eerst naar de oogarts?

129 reacties

  • Marc Van den Daele

    10 maanden geleden
    Zorg eerst dat er voldoende artsen zijn, iedere zichzelf respecterende optiekzaak is in staat een normale oogmeting te doen. Zolang er geen glaucoom of staar aan te pas komt, zie ik niet in waarom dit nodig zou zijn. Lobbywerk van de artsen heeft weer geloond.
  • Marc Termote

    10 maanden geleden
    Ik heb in maart een consultatie vastgelegd bij de oogarts, pas in december kan ik gaan, dat beloofd voor de toekomst als er nog meer patiënten moeten langsgaan
  • VIC DEE

    10 maanden geleden
    Afspraak met oogarts gaat snel ? Meestal niet mogelijk binnen de zes maanden en op veel plaatsen een jaar!
  • Gert Destoop

    10 maanden geleden
    Een aantal jaar geleden kon ik Teletekst (op Nederland) niet goed meer lezen. Ik zette mijn bril af en maakte hem schoon. Toen ik even opkeek naar het scherm, merkte ik dat ik alles perfect kon lezen. Ik zette mijn bril weer op en de letters werden weer wazig. Nu kijk ik televisie zonder bril. De oplossing om weer goed te zien: oud worden. I kid you not! Van dichtbij word ik echter blind als een mol. De oplossing daarvoor: ik koop leesbrillen (en meer dan één tegelijk) in de supermarkt.
  • Ferdinand Drees

    10 maanden geleden
    Wat zegt onze verantwoordelijke minister daar over, een Vooruitman? Het gaat ons weer geld kosten en hoe zit het met de wachttijden. Zal er bij de verkiezingen aan denken.