Einde van een tijdperk: geen Colruyt meer aan het hoofd van Colruyt

Jef Colruyt stopt vanaf 1 juli als CEO van de gelijknamige retailgroep. Zijn aftreden hing al enige tijd in de lucht. Operationeel directeur Stefan Goethaert volgt hem op.

Opmerkelijk: Daarmee zal er geen Colruyt meer aan het hoofd staan van de gelijknamige distributiegroep. Jef Colruyt werd in 1994 in moeilijke omstandigheden de CEO, na het onverwachte overlijden van zijn vader Jo, die de zoon was van oprichter Franz Colruyt.

Geen verrassing: Jef Colruyt wordt in oktober 65 en hintte al eerder op een aftreden. Zijn positie kwam de voorbije jaren meermaals onder te staan door tegenvallende prestaties, met soms diepe koersdalingen tot gevolg. Maar vorige maand volgde nog een forse remonte.

Niet helemaal weg: Jef Colruyt wordt op 1 juli voorzitter van de toezichthoudende raad van bestuur en houdt dus nog steeds een oogje in het zeil.

De opvolger: Stefan Goethaert werkt sinds 2012 voor Colruyt en sinds de lente van vorig jaar de operationeel directeur. “Na tien jaar in de groep heeft hij de nodige bagage”, zegt Jef Colruyt in een mededeling.

Meer