© Christophe De Muynck

Minder naakte ontslagen bij Dreamland en Dreambaby dan aangekondigd

Bij Colruyt-dochters Dreamland en Dreambaby zullen door vrijwillige vertrekken en interne verschuivingen al zeker ruim een vijfde minder mensen getroffen worden door een collectief ontslag dan in april aangekondigd. Dat blijkt dinsdag uit de toelichting bij de jaarresultaten van de retailgroep.

jvh
Bron: BELGA

Op 19 april kondigde Colruyt aan dat het 192 van de zowat 1.100 jobs wilde schrappen bij speelgoedwinkelketen Dreamland en babyspullenketen Dreambaby. Eén van de 48 winkels van Dreamland en vijf van de 32 vestigingen van Dreambaby doen de deuren dicht. De herstructurering gaat hand in hand met de verkoop van 75 procent van Dreamland aan speelgoedwinkelketen ToyChamp.

LEES OOK. In één klap 47 winkels rijker: Limburgse speelgoedreus krijgt meerderheid Dreamland in handen

LEES OOK. Dreamland wil vertrekken uit Quartier Bleu, maar zal er nog drie jaar huur moeten betalen

Intussen is de informatie- en consultatiefase in het kader van de wet-Renault, die de te volgen procedure bij een collectief ontslag vastlegt, afgelopen. In zijn financieel rapport spreekt Colruyt nog van 151 getroffen medewerkers. “Als mensgerichte werkgever zal Colruyt Group maximaal inzetten op heroriëntering binnen de groep om het aantal ontslagen te reduceren”, klinkt het nog.

Bij een woordvoerster van de retailer is te horen dat het lagere aantal onder andere te maken heeft met betrokken werknemers die zelf al vertrokken zijn of een andere functie vonden binnen de groep. Dat bevestigt ook Karen Van de Voorde van de socialistische vakbond BBTK.

“We zijn nog volop aan het onderhandelen over een sociaal plan”, zegt Van de Voorde. “We hopen het aantal naakte ontslagen nog verder te reduceren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer