Jurgen Demesmaeker.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Demesmaeker. © Demesmaeker

Onze reporter op het proces: “Hopelijk raakt Jurgen Demesmaeker de komende jaren ‘gekalmeerd’, zoals zijn verdediging pleitte”

Het was een opvallend element, bij de straf van Jurgen Demesmaeker. Dat er redelijk streng naar zijn “kille moeder” werd gewezen, die “door een gebrek aan geborgenheid mee zijn karakter vormde”. Was het dan - zoals Demesmaeker al zijn hele leven beweert - een ander zijn schuld? En zal deze man bij zijn eventuele vrijlating “gekalmeerd” zijn, zoals de verdediging meent? “Tegen dan is het seksueel toch een ander verhaal. Neen?”

10 reacties

  • Luc Heyndrickx

    11 maanden geleden
    Hier is recht gesproken alleen hij mag niet meer vrijkomen hij heeft iemand van het leven beroofd dus geen genade
  • Linda Wellekens

    11 maanden geleden
    Dit soort mensen is ziek en zijn moeder zal zeker mee aan de basis hebben gelegen. Maar uiteindelijk heeft iedereen de vrije keuze om te doen en te laten wat in het hoofd opkomt. Dus ook hij. En verbeteren in de gevangenis : dat is een fabeltje; iedereen komt daar slèchter uit !
  • Herwig Laenen

    11 maanden geleden
    Ik ben niet wraakzuchtig, maar net als de reporter zag ik weinig of geen verzachtende omstandigheden. Dat de schuld gedeeltelijk op de moeder werd geschoven vond ik beneden alle peil. Eer een moeder breekt met haar kind moet er heel veel gebeurd zijn.
  • Nico Lietaert

    11 maanden geleden
    Als je iemand hebt vermoord, en dat staat onherroepelijk vast, dan mag er nooit nog iemand vrij komen. Degene die werd vermoord krijgt ook geen 2e kans.
  • Rika Desmet

    11 maanden geleden
    Wat een chow ,hij krijgt nog een tweede kans maar ilse is vermoord en komt niet terug,zij krijgt geen tweede kans .