Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Jef Colruyt stopt als CEO van Colruyt, opvolger neemt over vanaf 1 juli

Jef Colruyt.Beeld © Stefaan Temmerman

Jef Colruyt stopt vanaf 1 juli als CEO van winkelgroep Colruyt. Stefan Goethaert, momenteel operationeel directeur, neemt zijn taken over.

en

Stefan Goethaert (56), burgerlijk ingenieur van opleiding, werkt sinds 2012 voor de retailgroep. In 2013 nam hij de leiding over de voedingsproductieafdeling van de groep en in 2019 kwamen daar onder meer ook de huismerken van de retailer bij. Sinds april vorig jaar is hij operationeel directeur en kreeg hij ook de zakelijke afdelingen onder zich.

“De dagelijkse leiding en de toekomst van Colruyt Group zijn in goede handen bij Stefan en zijn directiecomité”, zegt Jef Colruyt. “Na tien jaar in de groep heeft hij de nodige bagage en een doorgedreven kennis van de verschillende activiteiten om de strategie van Colruyt Group verder vorm te geven en te realiseren in een retailmarkt in volle evolutie.”

Jef Colruyt, die in oktober 65 jaar wordt, kwam in 1994 na het plotse overlijden van zijn vader Jo aan het hoofd te staan van het familiebedrijf.

In een interview met deze krant blikte hij eind vorig jaar nog vooruit op zijn pensioen. “Het moment komt dichterbij, maar eerst moeten we deze moeilijke periode door. Tijdens een storm verlaat de kapitein niet als eerste het schip. Het is nu alle hens aan dek. Als zelfs een onderneming als Colruyt Group al begint te puffen, moeten heel wat bedrijven het lastig hebben.”

Over de opvolging maakte hij zich toen geen zorgen, al viel de naam van Goethaert toen nog niet. Jef Colruyt blijft na 1 juli wel voorzitter van de raad van bestuur van de retailgroep.