© BFM

Oude garageboxen gaan in vlammen op: enorme rookpluim en mogelijk asbest vrijgekomen

Lier -

Het heeft dinsdagavond gebrand op de voormalige terreinen van bouwonderneming dhulst’ op de Antwerpsesteenweg in Lier. Drie garageboxen gingen er in vlammen op. Mogelijk is er asbest vrijgekomen bij de brand.

Toen de brand kort na half zeven werd opgemerkt stonden de garageboxen al in lichterlaaie en waren er metershoge vlammen te zien. Ook enkele bomen in de buurt hadden al vuur gevat. De brand ging ook met een enorme rookontwikkeling gepaard. De rookpluim was tot kilometers ver te zien.

Bij aankomst van de brandweer hadden ook struiken en bomen achter de garageboxen vuur gevat.© rr

“In een van de garageboxen stonden gasflessen. Die heeft de brandweer tijdig naar buiten kunnen halen zodat ze met water konden gekoeld worden”, zegt de Lierse burgemeester Rik Verwaest (N-VA). “Het ging om oudere garageboxen waarin alleen nog rommel lag. Na de bluswerken moest er nog een tijdlang worden nageblust om alles helemaal gedoofd te krijgen.”

De Antwerpsesteenweg bleef een tijdlang afgesloten omdat er een brandweerslang over de rijbaan lag.© bfm

De politie riep op om ramen en deuren gesloten te houden omdat er heel wat rook bleef hangen.© bfm

Mogelijk zat er asbest in de dakbedekking van de garageboxen. Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren dicht te houden omdat er heel wat rook vrijkwam en ook in de buurt bleef hangen.

De Antwerpsesteenweg werd een tijdlang helemaal afgesloten omdat er slangen van de brandweer over de rijbaan lagen. Na een klein uurtje kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven.

Niemand raakte bij de brand gewond. Hoe het vuur precies is kunnen ontstaan is voorlopig nog niet duidelijk.  (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen