Dion heeft de ziekte al enkele jaren, maar kwam er pas anderhalf jaar geleden mee naar buiten.© AFP

Celine Dion betaalt maandelijks fortuin aan dokters

De Canadese popster Celine Dion (55) kan niets anders doen dan haar bankrekening aanspreken. Haar gezondheidsproblemen zijn de voorbije maanden dermate ernstig geworden dat de medische kosten immens oplopen.

Tom Vets

Enkele weken geleden raakte bekend dat de zangeres haar wereldtournee moet annuleren. Hoewel heel wat optredens pas over veel maanden gepland stonden, konden dokters nu al bepalen dat het tegen dan niet bepaald beter zal gaan met haar. Ze heeft symptomen van het Stiff-Person syndroom. Dat houdt onder meer in dat spierkrampen haar keel aantasten, en dat heeft uiteraard een effect op haar stembanden. De stem klinkt er anders door en men heeft moeite met ademhalen.

De rekeningen voor dokters en specialisten bedragen de jongste tijd ongeveer 35.000 euro per maand. Zij helpen de zangeres om de situatie enigszins onder controle te houden, hoewel de behandeling erg pijnlijk is. Dion heeft de ziekte al enkele jaren, maar kwam er pas anderhalf jaar geleden mee naar buiten. Recent moest ze wel open kaart spelen omdat ze haar concertreeks moest afzeggen.

De jongste tijd zit het niet mee voor Céline Dion. Eerder dit voorjaar kwam ze met een film op de proppen maar die is geruisloos gepasseerd in de bioscoop. Daarnaast verscheen in de tabloids dat de relatie met haar oudste zoon René-Charles flink vertroebeld is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer