Comité P buigt zich over politieoptreden tegen Van Grieken, Verlinden veroordeelt geweld van en tegen politie

Het Comité P zal het politieoptreden van dinsdag tegen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken onderzoeken. Dat meldt VRT nieuws. Van Grieken kreeg een vuistslag van een agent nadat een delegatie van zijn partij niet welkom was bevonden door de organiserende vakbond. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden veroordeelt geweld van en tegen de politie.

gjs

Tijdens de betoging voor de zorg dinsdagvoormiddag had een delegatie van Vlaams Belang het aan de stok gekregen met enkele agenten. Die sloten hen in, volgens de politie omdat de vakbonden die de betoging organiseerden hadden geoordeeld dat er onenigheid ontstond door de aanwezigheid van de Vlaams Belangers.

In de buurt van het Noordstation kwam het vervolgens tot een handgemeen tussen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en enkele agenten. Daarbij werd wat geduwd en getrokken en kreeg Van Grieken een slag in het gezicht. Zijn partij deelde een videomontage van wat er gebeurde op sociale media.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden schakelt het Comité P in om het voorval te onderzoeken, zo meldt VRT nieuws woensdag. Zij veroordeelt geweld door en tegen de politie, zegt ze daar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer