Ukrainian Emergency Situation Press Office via AP

Zeven doden bij Russische drone- en raketaanvallen in Oekraïne

Rusland heeft afgelopen nacht verschillende raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, onder meer vanop oorlogsschepen in de Zwarte Zee. In het centrum van de Oekraïense havenstad Odessa werden huizen, een opslagplaats, winkels en cafés geraakt. Daarbij zijn zeker drie doden en verschillende gewonden gevallen. In het oosten en zuidoosten vielen nog eens vier doden.

Van de vier raketten die op Odessa werden afgevuurd, zijn er drie onderschept door het Oekraïense luchtafweersysteem. Eén raket viel neer in het centrum van de stad. Daarbij vielen drie doden en verschillende gewonden. Reddingswerkers zoeken onder het puin nog naar overlevenden. 

Volgens de Oekraïense legerleiding zijn er ook Russische luchtaanvallen uitgevoerd op de regio Donetsk. Daar werden verschillende woonhuizen geraakt en vielen volgens de plaatselijke gouverneur drie burgerdoden. Er zouden zes kruisraketten zijn afgevuurd vanuit de Russische regio Rostov.

Het zuidoosten van Oekraïne werd vannacht dan weer bestookt met tien drones van Iraanse makelij. Die zouden vertrokken zijn vanuit de Zee van Azov. Door de aanval zou zeker één iemand omgekomen zijn. Vijf anderen raakten gewond.

Sinds het Oekraïense tegenoffensief is begonnen, is het aantal Russische raketaanvallen opgevoerd.

Volgens de Russische overheid heeft het Oekraïense leger een residentiële buurt in de stad Nova Kachovka bestookt. Dat is de stad bij de dam die vorige week nog werd vernield. Er zou één gewonde gevallen zijn.

BEKIJK - Na een nieuwe nachtelijke raketaanval zijn drie mensen gestorven in Odesa:

Videospeler inladen...

Meest gelezen