Busverkeer van De Lijn rijdt opnieuw normaal in regio Tienen

De bussen van De Lijn in en rond Tienen rijden vandaag opnieuw zoals gewoonlijk. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij. Het busverkeer was maandagnamiddag en dinsdag verstoord vanwege een spontane staking bij onderaannemer Multiobus, nadat een buschauffeur was neergeslagen door een jongere.

Het incident vond maandagmiddag plaats op een bus van lijn 563. Een jongere was opgestapt aan het Atheneum in Tienen, maar er bleek een probleem te zijn met hun Mobib-kaart. Toen de chauffeur, een vijftiger die voor onderaanneming Multiobus werkt, hem daarop attent maakte, werd hij agressief en sloeg hem meermaals in het aangezicht. De jongere ging nadien op de loop. De vijftiger moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Intussen heeft een van de verdachten zichzelf aangegeven bij de politie. 

Naar aanleiding van het incident brak maandagmiddag een spontane staking uit in de verschillende stelplaatsen van de regio Tienen en Budingen bij een deel van het personeel van Multiobus. Dinsdag liepen een zestigtal buschauffeurs van Multiobus mee met een protestmars om agressie tegen hen aan te kaarten. Dinsdag werd de staking ook voortgezet. 

Vandaag laat De Lijn weten dat alle bussen in het Hageland, waarbij behalve Tienen ook de gemeentes Scherpenheuvel, Aarschot, Diest, Leuven en Landen horen, weer volgens de normale dienstverlening rijden.

Meest gelezen