© BELGA

Fans van Antwerp en KV Mechelen brengen gezamenlijk statement: “Supercup op zondagavond is niet optimaal”

De supportersfederaties van Royal Antwerp FC en KV Mechelen hebben woensdag een gezamenlijk statement naar buiten gebracht over de timing van de Supercup. Die staat voorlopig gepland op zondag 23 juli om 18.00 uur ’s avonds, maar beide supportersclans zijn daar niet mee opgezet. “Elke supporter die regelmatig naar wedstrijden gaat kijken, weet dat 18.00 uur op zondagavond niet optimaal is”, klinkt het. De Pro League legt dan weer uit waarom het niet anders kan.

tsfn, dige, yala

De bekerwinnaar en de landskampioen van afgelopen seizoen trappen traditiegetrouwen het nieuwe voetbalseizoen af, één week voor de start van de competitie. Antwerp (als bekerwinnaar en kampioen) en KV Mechelen (als verliezende bekerfinalist) valt dit jaar die eer te beurt op de Bosuil in het weekend van 21, 22 en 23 juli. Dat was op voorhand al geweten.

De Pro League maakte recent ook het concrete speelmoment bekend: zondag 23 juli om 18.00 uur ’s avonds. En dat stoot de supporters van beide ploegen tegen de borst. “Elke supporter die regelmatig naar wedstrijden gaat kijken weet dat 18.00 uur op zondagavond niet optimaal is, zowel voor de thuissupporters als voor de fans in het uitvak. Daarnaast staat er ook een prijs op het spel. En dat vieren wij graag na een wedstrijd. Zonder rekening te moeten houden met werk de volgende dag”, schrijven de Federatie van Antwerp Supporter Clubs (FASC) en het Malinwa Supportersorgaan in een gezamenlijk statement.

“Wanneer er slechts één wedstrijd plaatsvindt in een weekend lijkt er ons wel ruimte voor flexibiliteit en overleg. Zeker wanneer het gaat over twee clubs die elkaar genegen zijn. Onze veelvuldige oproepen van vorig seizoen om bij de kalenderbepaling rekening te houden met de fans valt opnieuw in dovemansoren.”

“Wij roepen dan ook gezamenlijk de Pro League op om het tijdstip van deze wedstrijd te herbekijken.”

Lees hieronder het volledige statement:

Tomorrowland

Kort na de publicatie van dit statement kwam de Pro League ook met een verklaring. Daarbij verwijst het naar... Tomorrowland. “De Supercup vindt traditioneel plaats in het weekend voor de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Dat is dus het weekend van 22-23 juli, wanneer ook Tomorrowland doorgaat. Dat is een enorm event en zet veel druk op de Antwerpse politiezones.”

“Om de Supercup in de best mogelijke omstandigheden te organiseren, was enkel zondagavond een optie. De onafhankelijke kalendermanager plande Antwerp-KV Mechelen zo vroeg mogelijk in. We horen jullie, maar moeten moeilijke keuzes maken. Bedankt aan de politie van Antwerpen voor de goede diensten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL