AFP
Volledig scherm
© AFP

EU wil reclamemacht Google opbreken en werkt aan miljardenboete

De Europese Commissie verdenkt Google van het misbruiken van zijn greep op onlinereclame. Het Amerikaanse internetbedrijf moet kiezen tussen de verschillende poten van zijn advertentiemachinerie en een deel van zijn activiteiten afstoten, is het voorlopige oordeel van de commissie. Google moet ook vrezen voor een boete van vele miljarden euro’s.

3 reacties

  • Marc Vermeijlen

    10 maanden geleden
    Nochtans is het beleid van Google democratischer dan dat van regeringen. Google is best goed betaalbaar voor de diensten die ze leveren en voor veel dingen zelfs GRATIS. Voor alles wat je kan bedenken zijn er andere mogelijkheden buiten Google om. Wanneer krijgen politiekers eindelijk eens boetes voor de achterhaalde fouten die ze continu opstapelen?
  • Johan Buelens

    11 maanden geleden
    Google heeft geen monopolie... Maar elke website ook die van de overheden gebruikt GoogleAnalythics om beter vanboven te komen staan in het zoekresultaat van het Algoritme... Europa moet dringend werk maken van belangrijkere dingen i.p.v. achter een website aangaan die echt nuttig is! Er zijn genoeg ander diensten die add-banners en reclame op het web kunnen aanbieden maar Google is een grootmacht en kan ook werken met een deftige prijs voor hun diensten!
  • Eric Deleu

    11 maanden geleden
    Waarom geen Europees alternatief voor Google ?