Vlaams Parlementslid Thijs Verbeurgt van Vooruit (links) wil minister-president Jan Jambon (rechts) aan de tand voelen over de facturen voor consultants.
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Thijs Verbeurgt van Vooruit (links) wil minister-president Jan Jambon (rechts) aan de tand voelen over de facturen voor consultants. © Hannah Moens / BELGA

Saga rond factuur consultancy Vlaamse overheid blijft borrelen: “135.000 regels overschrijven in notitieboekje”

Vlaams Parlementslid Thijs Verbeurgt (Vooruit) vindt dat de Vlaamse regering onvoldoende transparantie schept in het verhaal van de consultancyopdrachten van de Vlaamse overheid. Zo wordt hij naar eigen zeggen gedwongen om 135.000 regels met facturen uit de aangeleverde lijsten handmatig over te schrijven. “Welk potje wil de regering hier gedekt houden?”, zo vraagt Verbeurgt zich af.

  1. Jambon krijgt consultancyfactuur maar niet op orde en komt onder vuur in bitsig debat: “U maakt er een boeltje van”
    PREMIUM

    Jambon krijgt consultan­cy­fac­tuur maar niet op orde en komt onder vuur in bitsig debat: “U maakt er een boeltje van”

    De Vlaamse regering slaagt er niet in om klaarheid te scheppen over haar kosten voor consultancy. Minister-president Jan Jambon (N-VA) werd naar het parlement geroepen en kreeg het daar niet meer uitgelegd. Een uurtje voor het debat mocht de oppositie in zeven haasten de lijst met 135.000 facturen gaan inkijken, en die schoot met scherp: “De laatste strohalm die uw regering had, was een begroting op orde. Maar ook die geloofwaardigheid is weg.”
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.