Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HelloProf / BELGA

Lieven Boeve over bijlesindustrie: “We hebben de leerkrachten in het gewoon onderwijs nodig”

“Mijn hart bloedt. Als scholen niet meer de capaciteit hebben om tekorten van kinderen bij te spijkeren, dan kan dat op termijn de ongelijkheid in het onderwijs vergroten”, reageert Lieven Boeve op het nieuws uit de Grote Peiling dat 37 procent van de ouders aangeeft dat hun kind nood heeft aan bijles. “Deze schrikbarende cijfers tonen dat de leerkracht altijd de belangrijkste schakel in ons onderwijssysteem zal zijn.”

23 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    8 maanden geleden
    Bewijst dit niet dat het huidig leerprogramma veel te zwaar overladen is om voor kinderverstand begrijpelijk vatbaar te zijn ? Wat zijn de kinderen later als volwassenen concreet gebaat met die ballast aan informatie, weten-schap die op een "schap" toch immer bereikbaar ligt voor wie er interesse toe heeft.
  • Marc De Petter

    10 maanden geleden
    Schaf gewoon Een aantal richtingen af die niets bijbrengen aan het economisch ontwikkelen van ons land en er zijn leerkrachten genoeg. Geef gewoon les zoals 30 jaar geleden en schaf al die administratie af. Iedere nieuwe minister denkt dat hij zijn geniale ei moet leggen. Zo zal het onderwijs echt niet vooruitgaan.
  • Marco brilmans

    10 maanden geleden
    Een leerkracht secundair geeft ongeveer 22 uren les per week, om voltijds te werken en heeft 70 dagen verlof. Dan heb je tijd over, om bij te gaan verdienen. Het is een zwaar beroep, je verdient meer dan de gemiddelde werknemer in de privé en je pensioen is ook nog eens riant. Als je geroepen bent om leerkracht te worden, kan je hier gouden zaken doen.
  • Ronald Van Beneden

    10 maanden geleden
    60 jaar geleden was er zeer zeer weinig bijles. Toen werd er les gegeven. Nu moet iedereen mee en het gevolg is de lat wordt hoog gelegd en het niveau laat men zakken. Ziehier het resultaat.
  • Paul Verbeeck

    10 maanden geleden
    Hoe zou je zelf zijn , evenveel of meer verdienen door bijles te geven zonder de administratieve rompslomp. En je kan zelf je uren bepalen , minder last van bepaald gedrag en ouders die je een proces willen aandoen bij een attest dat ze niet aanstaat.