MR-voorzitter Bouchez en justitieminister Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
MR-voorzitter Bouchez en justitieminister Van Quickenborne (Open Vld). © Photo News / Photo News

MR-voorzitter Bouchez wil gevangenissen inrichten als ‘werkplaatsen’: “Huidige infrastructuur werkt de luiheid in de hand”

“Gevangenen moeten werken”, dat is de boodschap van MR-voorzitter Bouchez die gevangenissen wil inrichten als “werkplekken voor gedetineerden”. De Franstalige liberaal pleit al langer om veroordeelden aan het werk te zetten en wil hen zelfs laten betalen voor hun cel. Het ballonnetje van Bouchez gaat wel lijnrecht in tegen het beleid van justitieminister Van Quickenborne (Open Vld) om net meer ‘halfopen gevangenissen’ te bouwen. Volgens Bouchez is dat een “mislukking”.

46 reacties

  • Eric Servaes

    9 maanden geleden
    Niemand kan verplicht worden om te werken. En verplicht werken in een gevangenis is dwangarbeid en dat is afgeschaft. Het is de overheid die burgers in de cel plaatst en hen van hun vrijheid berooft. Dan is het ook de taak vd overheid om in te staan voor hun basisbehoeften.
  • Emiel Van Roost

    10 maanden geleden
    100 % eens met bouchez.
  • Ronny Ooijen

    10 maanden geleden
    Toch leuk om stemmetjes te ronselen via de media. Wetsvoorstellen indienen om effectief iets te bereiken doe je in het parlementsgebouw. Maar daar is Bouchez blijkbaar te lui voor!
  • Wilfried Vanden Berg

    10 maanden geleden
    Gratis kost en inwoon je zou voor minder , en de burger die betaald alles wel .
  • Mieke Ponet

    10 maanden geleden
    Had al 50 jaar moeten gebeurt zijn, waarom zou een gevangenen niet mogen werken voor zijn kost en inwoon. Kan mijn iemand een reden opgeven.