© Anadolu Agency via Getty Images

Moeder van de vier Colombiaanse ‘mirakelkinderen’ nam vliegtuig om ex terug te zien

De moeder van de Colombiaanse kinderen die veertig dagen in de jungle hebben overleefd, was op weg naar haar ex die haar bedrogen had. “Hij had haar hoop gegeven dat ze opnieuw zouden kunnen samen zijn”, vertelt haar broer Dairo.

Magdalena Mucutuy Valencia overleefde vier dagen in de Colombiaanse jungle, nadat het vliegtuig neerstortte waarin zij en haar kinderen zaten. Haar vier kinderen overleefden uiteindelijk veertig dagen in de jungle dankzij meel en vruchten. Gedehydrateerd en ondervoed werden ze naar het ziekenhuis gebracht waar ze nog steeds verblijven.

Nu pas komt aan het licht waarom het gezin aanvankelijk het vliegtuig nam. De broer van de moeder van vier, Dairo, vertelde aan Daily Mail dat de vader van de twee jongste kinderen de reden was. Manuel Ranoque, die nu aangeeft voogdij te willen hebben over de vier kinderen en dus niet enkel zijn twee eigen kinderen, zou haar zo ver gekregen hebben om een vliegtuig te nemen om hem terug te zien.

(Lees verder onder de foto)

© AP

Relatie nieuw leven inblazen

De twee hadden een complexe relatie. De grootvader van de kinderen verklaarde onlangs nog dat Manuel Magdalena mishandelde en de kinderen zich bij ruzies verstopten in het bos. Nu komt de broer van Magdalena met nog meer informatie over die relatie.

Volgens Dairo zou Manuel een tijd geleden verteld hebben dat hij bedreigd werd door FARC Guerilla’s, een Colombiaanse rebellengroep. Daardoor moest hij naar de Colombiaanse hoofdstad Bogota verhuizen. Maar daar zou hij een goed leven geleid hebben, samen met een andere vrouw. Met die vrouw trok hij uiteindelijk terug naar de inheemse gemeenschap in het zuiden van het land om er te gaan wonen. Maar Manuel zou recentelijk het idee hebben gegeven aan Magdalena dat een verzoening mogelijk zou zijn en ze weer samen konden zijn. Toen hij opnieuw naar de Colombiaanse hoofdstad terugkeerde, liet hij een zak achter met een brief en een telefoonnummer.

“Magdalena communiceerde met hem. Maar we merkten dat ze zich verstopte om dat te doen. Soms hoorden we haar huilen”, aldus Dairo. “We geloven dat ze op een of andere manier misleid werd door hem om naar Bogota te gaan.”

Narciso Mucutuy, grootvader van de vier kinderen.© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer