De Russische president Vladimir Poetin spreekt zich met regelmaat uit tegen transgenderrechten.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin spreekt zich met regelmaat uit tegen transgenderrechten. © Getty Images

Russisch parlement keurt wet goed die geslachtsverandering verbiedt

Het Russische parlement heeft in eerste lezing een wet goedgekeurd die chirurgische geslachtsverandering en veranderingen van de geslachtsregistratie in Rusland verbiedt. Zo maakte het Lagerhuis woensdag bekend.

36 reacties

  • Patrick Symons

    10 maanden geleden
    Tegenwoordig is het ´in´ om zogezegd transgender te zijn. En wil men ook kinderen kwestie van het normale gezin helemaal op zijn kop te gooien. En daar verspilt de medische wereld energie en geld aan, er zijn nochtans genoeg ziektes die nog niet opgelost zijn.
  • Christine Laevers

    10 maanden geleden
    Transgenders hebben altijd bestaan. In sommige oude culturen was daar zelfs maatschappelijke ruimte voor (India bv). Met de medische know-how van de laatste decennia kan er lichamelijk aangepast worden. Ik vind dat een goede zaak. Je hebt maar een leven. Als oma van vier kleinkinderen ga ik in elk geval een mogelijk transgender kleinkind nooit uitsluiten. Traditionele familiewaarden, ja, ja.
  • Lucas Vissers

    10 maanden geleden
    Waarschijnlijk het enige positieve dat daar beslist is !
  • Dany Herman

    10 maanden geleden
    Waarom moet een ander over uw leven beslissen, leef en laat leven want eens gedaan is het wel gedaan
  • Henri Dederen

    10 maanden geleden
    Toen Zelensky nog een conférencier was was de LGBT beweging nog één van zijn geliefde thema's als het over Europa ging. Voor de levering van wapens is hij nu blijkbaar van opvatting veranderd. Maak u geen illusies de meeste Oekraïners hebben over dit thema en migratie dezelfde opvattingen als Hongarije of Polen .