Historica Sophie De Schaepdrijver - wereldvermaard expert over WO I - en professor internationale politiek David Criekemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Historica Sophie De Schaepdrijver - wereldvermaard expert over WO I - en professor internationale politiek David Criekemans. © AFP / © VRT 2014 / Eva Beeusaert

INTERVIEW. Is de oorlog in Oekraïne echt de Derde Wereldoorlog? “Niet ondenkbaar dat het Westen grondtroepen stuurt”

Volgens oorlogsjournalist Rudi Vranckx is de impact van de oorlog in Oekraïne zó groot dat hij spreekt over de Derde Wereldoorlog. Wat denken experts daarover? We vroegen het aan historica Sophie De Schaepdrijver - wereldvermaard expert over WO I - en professor internationale politiek David Criekemans. Heeft Rudi Vranckx gelijk? Zal het Westen ook grondtroepen inzetten? “Er zijn zeer duidelijke gelijkenissen met de Eerste Wereldoorlog."

68 reacties

  • leopold van heurck

    10 maanden geleden
    Als het zover komt zijn die stoere ministers als de De Croo en zijn bende al lang verdwenen met de noorderzon.
  • guy raeymakers

    10 maanden geleden
    Sommige personen zeggen hier 'het is niet onze oorlog' maar ik vrees als Oekraïne zal vallen dat er andere landen aan de beurt gaan zijn. Hij wil namelijk van de oude Sovjetunie terug een geheel maken. Dus is het normaal dat er wapens geleverd worden tegen de agressor.
  • Michel Roman

    10 maanden geleden
    Zonder wapenleveringen aan Oekraïne zal Rusland gewoon doorgaan , en niet terug deinzen om de rest van Europa te veroveren. Conclusie : Ze moeten in Oekraïne gestopt worden , op welke manier dan ook.
  • Joost Neirinckx

    10 maanden geleden
    Wij willen vrede, meer dan hoog tijd om op straat te komen en te protesteren tegen de oorlog. Stop met naar Zelensky zijn pijpen te dansen, niemand durft die gast blijkbaar iets weigeren. VREDE NU!
  • Gerd Peeters

    10 maanden geleden
    Laat ze ginds hun oorlog zelf uitvechten en blijf er vantussen.