© TDK

Alle 35 kinderen “veilig en wel” na brand in bus, Antwerpse school opgelucht: “Maakt natuurlijk een grote indruk”

Antwerpen, Puurs-Sint-Amands -

Het was even schrikken woensdagmiddag, toen er onderweg in Puurs-Sint-Amands brand uitbrak op een bus met 35 derdeklassers van het H. Pius X-instituut op het Antwerpse Kiel. De leerlingen hadden net een fijne driedaagse achter de rug. “Het voornaamste is dat iedereen veilig en wel is”, zegt directeur ad interim Joris Gulikers.

tsjs

LEES OOK. Bus met 35 kinderen vat vuur op N16 in Puurs-Sint-Amands, alle inzittenden in veiligheid gebracht

Met twee bussen trokken de derdeklassers van het H. Pius X-instituut woensdagmiddag huiswaarts na een deugddoende driedaagse in Bornem. De kinderen hadden het erg naar hun zin, tot er in een van de bussen ter hoogte van Puurs-Sint-Amands (N16) brand uitbrak. “De leerlingen zijn onmiddellijk geëvacueerd naar een nabijgelegen fabrieksterrein”, zegt directeur ad interim Joris Gulikers.

Directeur ad interim Joris Gulikers.© tsjs

“Ze kregen ijsjes en knuffeldiertjes om hen wat gerust te stellen, want zo’n gebeurtenis maakt natuurlijk een grote indruk”, klinkt het. Ook bij de ouders heerste meteen veel paniek. “Maar gelukkig liep niemand brandwonden op. Er raakte ook niemand zwaargewond.”

Rook ingeademd

Veertien kinderen werden voor alle zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht voor een check-up, nadat ze rook hadden ingeademd. Onder begeleiding van de leerkrachten werden de kinderen verdeeld over het UZA in Edegem, Sint-Maarten in Mechelen en AZ Rivierenland in Rumst.

LEES OOK. 35 schoolkinderen konden maar net op tijd uit brandende bus vluchten: “Vuur breidde razendsnel uit naar de binnenkant”

Omdat het incident een stevige indruk heeft nagelaten, voorzien de school en de hulpdiensten in psychologische opvang. “De kinderen zijn in een aantal kleinere busjes teruggebracht, zodat ze niet opnieuw op een soortgelijke bus moesten stappen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. “We hebben de ouders van in het begin goed geïnformeerd en ook slachtofferhulp kwam meteen ter plaatse. Het Rode Kruis stond met haar stressteam paraat bij aankomst op school.”

Ook Pius X organiseert de komende dagen de nodige opvang. “Morgen organiseren we samen met het CLB een besprekingsmoment”, zegt schoolhoofd ad interim Joris Gulikers. “Indien de ouders dat wensen, mogen de kinderen een dagje thuisblijven. Het voornaamste is dat iedereen veilig en wel is en dat ze bovenal een fijne driedaagse hadden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen