Een appartementsgebouw in Vosselaar en burgemeester Gilles Bultinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Een appartementsgebouw in Vosselaar en burgemeester Gilles Bultinck. © ID/Bob Van Mol

Deze burgemeester strijdt tegen de ‘appartementisering' van zijn dorp: “Het moet hier leefbaar blijven”

In Vosselaar in de Kempen zijn ze de appartementen moe. “Onze gemeente kan het niet meer aan”, zucht de 33-jarige burgemeester Gilles Bultinck (CD&V/VOLK). Samen met zijn bestuur broedt hij op een plan, maar dat stuit nu al op ontzettend veel weerstand bij projectontwikkelaars. “We worden bedolven onder brieven van advocaten.” De burgemeester is vastberaden. “Ik strijd niet tégen de bouwsector, maar vóór de inwoners van mijn gemeente.”

236 reacties

  • rita verkoeyen

    6 maanden geleden
    Dat hij eerst andere dingen aanpakt om Vosselaar leefbaar te maken voor iedereen.
  • Patrice de Meyer

    10 maanden geleden
    Wat wil hij dan. Overal verkavelingen? Dat neemt een stukske meer grond in beslag. Er is een tekort aan woningen, de overheden drijven de eisen voor nieuwbouw tot in het absurde, dus kant en klare appartementen zijn een logische stap. En dat hoeft niet alleen in steden...laat de "sjieke" gemeenten ook maar hun steentje bijdragen. Met de juiste bouwvoorschriften qua parkeren zie ik ook niet hoe de leefbaarheid in het gedrang komt, misschien eerder positief voor de lokale kleinhandel.
  • Philippe Buysse

    10 maanden geleden
    Hij heeft gelijk en op een of andere manier kaart hij het wereldwijd probleem aan van overbevolking. En in feite ook de clou van ons klimaatprobleem waar geen enkele politieker durft over te spreken.
  • Linda MOENS

    11 maanden geleden
    Natuurlijk begrijp ik de misnoegdheid van deze burgemeester die streeft voor een leefbare gemeente. Maar hij moet ook weten dat het aantal inwoners ieder jaar stijgt in de gemeente's en ieder wil zijn stek. Bouwgronden zijn schaars en onbetaalbaar geworden, uiteraard resulteert dit in hoogbouw en projectontwikkelaars weten dat en zetten hierop in. We kunnen misschien iets doen de wereldbevolkingsaangroei op zich ook al een (wereld)probleem.
  • leon neefs

    11 maanden geleden
    Hij heeft groot gelijk.