Rafael Nadal feliciteert eeuwige rivaal Novak Djokovic publiekelijk met behalen van 23ste grandslamtitel: “Een aantal dat onmogelijk te bereiken leek”

Rafael Nadal is een gentleman. De Spaanse tennisgrootheid is momenteel buiten strijd en moest vorige week vanuit zijn zetel toekijken hoe Novak Djokovic zijn 23ste grandslamtitel op zak stak. De Serviër hijst zich zo op eenzame hoogte wat majors betreft en laat Nadal, die er 22 telt, achter zich.

Maarten Vanhoof

Dat hield Nadal echter niet tegen om Djokovic publiekelijk te feliciteren. Hij richtte zich tot de Serviër op de diploma-uitreiking van vijftig studenten op zijn eigen academie, de Rafa Nadal Academy.

“Ik wil Novak feliciteren met zijn 23 titels”, zegt een piekfijn uitgedoste Nadal. “Het is een aantal titels dat onmogelijk leek om te bereiken. Vanaf hier, persoonlijk, stuur ik hem mijn felicitaties voor wat hij bereikt heeft in een sport zo competitief als tennis.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal werd begin juni succesvol geopereerd aan de linkerheup. De De 22-voudige grandslamwinnaar staat voor een herstelperiode van vijf maanden. Hij mikt op een terugkeer in het seizoen 2024, wat naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wordt op het hoogste niveau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer