© bfm

Bekende ex-bokser Sugar Jackson buiten levensgevaar na verkeersongeval

Wommelgem -

Op de Herentalsebaan in Wommelgem is woensdagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij drie auto’s betrokken waren. De bestuurder van een van de wagens moest door de brandweer bevrijd worden en raakte ernstig gewond. Het gaat om de bekende ex-bokskampioen Sugar Jackson (42).

Het ongeval gebeurde woensdagavond even voor 20 uur op de Herentalsebaan ter hoogte van de Welkomstraat in Wommelgem. Volgens de eerste vaststellingen zou een wagen die op de Herentalsebaan in de richting van Antwerpen reed gebotst zijn met een auto die uit de Welkomstraat kwam. Dat laatste voertuig zou vervolgens nog een derde wagen geraakt hebben.

Sugar Jackson.© BELGA

De drie bestuurders liepen verwondingen op, vooral de bestuurder van de auto die uit de Welkomstraat zou zijn gekomen raakte ernstig gewond. “Hij werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd en is naar het Universitair Ziekenhuis overgebracht”, zegt Johan Wonnink, commissaris van de politiezone Minos. Het gaat om Sugar Jackson (42). Volgens VRT nieuws werd hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert hij donderdagochtend niet meer in levensgevaar.

Om de exacte omstandigheden van het ongeval te achterhalen kwam een verkeersdeskundige ter plaatse. Het kruispunt van de Herentalsebaan en de Welkomstraat bleef versperd.

© bfm

Meerdere titels

Sugar Jackson, officieel Jackson Osei Bonsu genaamd, zag 42 jaar geleden het levenslicht in Ghana, een land aan de westkust van Afrika. In 1997 verhuisde hij op 16-jarige leeftijd naar Antwerpen, waar zijn vader toen al woonde. Op het Antwerpse Zuid, bij boksschool The Noble Art, werd de kiem geplant van zijn succesvolle bokscarrière. Acht jaar lang traint het weltergewicht onder de vleugels van Jerry Colman.

Maar net voor het aanvatten van zijn eerste Europese titelkamp, ruilde hij – omwille van financiële redenen - de Antwerpse boksclub in voor een avontuur bij Renald De Vulder in het West-Vlaamse Izegem. Samen vormden ze jarenlang een geoliede tandem. Onder de Vulder boekte Sugar, een naam die de aimabele vechter zichzelf toekende, begin jaren 2000 enkele grote successen.

Gedurende zijn elfjarige carrière bokste hij een rist knappe overwinningen bij elkaar waaronder zes Europese bokstitels, een IBC-wereldtitel en een EBU-wereldtitel. Tien jaar geleden bokste hij zijn laatste kamp, tegen Frank Horta. Een gevecht waarin de Antwerpse Ghanees roemloos onderuit ging tegen de eerder bescheiden Fransman. Aan de boksmatch hield “den Sugar” enkele medische letsels over. Zo zou de bokslegende met een vertroebeld zicht en een wankel evenwicht zijn achtergebleven. De Belgische boksbond weigerde sedertdien om hem nog een licentie toe te kennen. Het zou meteen ook het einde van zijn succesrijke bokscarrière betekenen.

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

 sare,wvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer