ID/ Bob Van Mol / RV
Volledig scherm
PREMIUM
© ID/ Bob Van Mol / RV

Kreunt Vlaanderen onder ‘appartementisering’? En wat kunnen gemeenten doen? “Op veel plaatsen groeit frustratie”

In de Kempen voert een burgemeester de strijd tegen de bouw van appartementen fors op omdat de leefbaarheid van zijn gemeente onder druk komt. “Ik begrijp dat hij op de rem staat”, zegt professor Ruimtelijke Ordening Tom Coppens (UAntwerpen). Hij legt uit waarom ‘appartementisering’ tot zoveel frustratie leidt en wat eraan gedaan kan worden.

155 reacties

  • Luc Van den Bulcke

    10 maanden geleden
    Vlaanderen bouwen ze vol en als ik richting Vresse sur Semois rij zie ik kilometers onbebouwde zones en gronden.
  • Karel Van Beeck

    10 maanden geleden
    In Herentals krijgen woningen van 40jaar oud een volledige renovatie die later bemand worden door Oekraïners. De huidige bewoners krijgen een voorstel om ergens anders te gaan wonen en moeten dit aanvaarden of zelf gaan zoeken. Die mensen die weg moeten wonen daar 50 jaar.
  • Lode vleminckx

    10 maanden geleden
    Voetpad uitbreken voor het milieu en hokjes in de plaats zetten.
  • Viviane Van Oosterwijck

    10 maanden geleden
    Immo makelaars, projectontwikkelaars, de nieuwe kasteelheren
  • Willy Masson

    10 maanden geleden
    Overbevolking is de oorzaak al de rest is maar café praat.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkiezingscongres?
    PREMIUM
    48

    Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkie­zings­con­gres?

    Voor het oog van een half leger tv-camera’s heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zijn partijtoppers en militanten toegesproken op het langverwachte kiescongres van de Vlaams-nationalisten. Maar wat werd er náást het podium gezegd? Komt die Vlaamse regering met Vlaams Belang er? En wie mag volgens militanten nu al dromen van een ministerpost? Weg van de camera’s polste onze politieke journalist Fleur Mees naar de temperatuur. “Jambon II? Dat is geen optie.”