“Op de websites van de huisartsenpraktijken staat steevast dat er een patiëntenstop is. Dikwijls staat er nog bij dat je niet hoeft te bellen”, vertelt Linda Hennebel (links).
Volledig scherm
PREMIUM
“Op de websites van de huisartsenpraktijken staat steevast dat er een patiëntenstop is. Dikwijls staat er nog bij dat je niet hoeft te bellen”, vertelt Linda Hennebel (links). © Photo News Simon Mouton / Getty Images/Tetra images RF

Drie Vlamingen vertellen over moeilijke zoektocht naar huisarts: “Niemand wil mij zien. Ik weet niet wat er zal gebeuren als ik iets levensbedreigends mankeer”

Een catastrofe. Heel wat Vlamingen vinden geen huisarts meer, soms al jarenlang niet. Drie van hen getuigen: “Overal botsen mijn man en ik hier op een patiëntenstop. Voor een bloedcontrole rijden we dan maar naar onze vroegere huisarts in Limburg. Vanuit Bredene is dat 420 kilometer heen en terug.”

149 reacties

  • Eric Van Dyck

    11 maanden geleden
    Zelfde probleem hier om na haar pensioen een nieuwe tandarts te vinden ! Bedankt regering !
  • CARINE WILLEMYNS

    11 maanden geleden
    Waarom geen mobiele posten ? De interbedrijfskundige diensten die controles doen op de bedrijven met hun mobiele post zouden kunnen ingezet worden .
  • wim rooyakkers

    11 maanden geleden
    Waarom niet naar het Nederlandse systeem?ziek geen dokters briefje,en herhaal medicijnen via de mail aanvragen,en ze liggen klaar bij de apotheek. Scheelt veel werk voor de huisartsen .
  • Gert Destoop

    11 maanden geleden
    @guy raeymakers: Ik had net hetzelfde voor. Huisarts na 35 jaar met pensioen, dringend hulp nodig in 2020 (longontsteking), nieuwe, jonge dokter meteen gevonden via de apotheker en die is nu mijn huisarts. Ook hij heeft nu een patiëntenstop ingevoerd, maar ik kan altijd bij hem terecht. Afspraak: "Morgen? Overmorgen? 's Morgens? 's Middags?" Maar zoals je zegt: het hangt ervan af waar je woont.
  • Vic Smeets

    11 maanden geleden
    Er is geen enkele reden waarom een huisarts meer uren zou kloppen als een andere arbeider, zoals hier door velen geopperd word. Ik heb liever een huisarts die zijn tijd neemt dan 1 die een patiënt op 10 min afwerkt. Gelukkig heb ik zo 1...