Onbekenden bekladden opnieuw Delhaizes in Gent en Brussel

Onbekenden hebben vannacht graffiti aangebracht op de Delhaizes aan de Watersportbaan in Gent, en 10 andere vestigingen in Brussel. In Gent staat op de inkom en de ramen onder meer "boycot" en "staak" geschilderd. In een mededeling naar de pers laten de actievoerders weten dat ze de winkelketen zullen blijven boycotten zolang het sociaal conflict blijft duren. Delhaize dient een klacht in bij de politie. 

Vakbonden en werknemers protesteren al maanden tegen de plannen van Delhaize om 128 winkels aan zelfstandigen over te laten. Eergisteren nog leverde een bemiddelingspoging tussen de directie en de vakbonden niets op.

Gisteren kregen de vakbonden wel nog gelijk van de rechter, die oordeelde dat Delhaize het stakingsrecht wel degelijk heeft geschonden. Maar volgens de actievoerders, die zichzelf bezorgde burgers noemen, wil het management van Delhaize de acties nog altijd deblokkeren en hen zo het recht op staken ontnemen. 

De actievoerders roepen met hun actie ook op tot een boycot van de winkels. Ze brachten niet enkel boodschappen aan op de Delhaize aan de Watersportbaan in Gent maar ook bij 10 winkels in Brussel.

"Winkels gaan gewoon open en we verwijderen graffiti zo snel mogelijk"

Delhaize betreurt de acties en onderneemt opnieuw stappen, zegt woordvoerder Roel Dekelver: "We hebben helaas al ervaring met dit soort vandalisme, daardoor kunnen we er snel op inspelen. Alle winkels zullen open gaan, de graffiti zal ook zeer snel verwijderd worden. We gaan een klacht indienen bij de politie, dat zal toegevoegd worden aan het onderzoek naar de eerdere vandalenstreken. We betreuren dit uiteraard, dit brengt ons geen stap dichter bij een oplossing."

Meest gelezen