Philippe Geubels heeft primeur beet: zaalshow helemaal live op VRT 1

Vanavond brengt comedian en televisiemaker Philippe Geubels zijn huidige zaalshow "Philippe Geubels gaat in bad" helemaal live op VRT 1. De show zal ook rechtstreeks te zien zijn op VRT MAX. Dat is een primeur voor een comedian in ons land.

"Philippe Geubels gaat in bad" kan je vanavond om 21.05 uur op VRT 1 bekijken. Je kan het programma ook op VRT MAX volgen.

Toon Hermans en Herman Finkers bewezen met hun conferences in Nederland al dat het kan: live comedy spelen op televisie. Toch blijft het een grote uitzondering. In België is Philippe Geubels volgens kenners zelfs de allereerste die de stap waagt. Is dat nu zo'n groot verschil met een opgenomen show? Volgens Geubels zelf wel.

Ik zou zeggen dat de klachtendienst zich schrap zet

"Het zijn toch twee soorten publiek waar je aan moet denken", legt de comedian uit. "De mensen in de zaal, dat is niet hetzelfde als de mensen thuis. Maar ik denk nu niet dat er zaken in de show zitten die niet kunnen op tv. Ik zou zeggen dat de klachtendienst zich schrap zet, dan zien we wel." (lacht)

Voor de geroutineerde Geubels maakt net de sprong in het onbekende, dit project de moeite waard: "Ik denk dat er toch een sadomasochistisch kantje in mij zit, dat zichzelf dit wil aandoen."

"Het doet het bloed nog eens stromen. Ik ben ondertussen ook al even bezig, en het systeem is altijd hetzelfde: je gaat op tournee, dan wordt de show opgenomen en dan komt die helemaal mooi gemonteerd op televisie. Het is een heel ander gevoel, denk ik, als je het echt live doet. Het is gewoon de show zoals die is, voor een zaal met publiek, live op tv."

Het doet het bloed nog eens stromen

Geubels speelde zijn zaalshow "Philippe Geubels gaat in bad" vorig jaar verschillende keren in België, dit jaar staat ook een uitgebreide tournee in Nederland op het programma. Vandaag bleek er nog een gaatje in de agenda van Geubels.  

"De bedoeling is wel dat we het zo capteren dat de kijker thuis even betrokken is als de mensen in de zaal. Ik ben ondertussen al even op tournee, ik heb er nu wel vertrouwen in dat de show goed zit. Misschien pas ik het een beetje aan, zodat je iemand thuis ook kunt aanspreken. Maar het zal toch voor 95% hetzelfde zijn als tijdens de gewone shows."

BEKIJK - Philippe Geubels over de show, vlak voor de première in februari 2023: 

Videospeler inladen...

Voor het eerst ook te zien als quizmaster

Philippe Geubels was dit televisieseizoen vaker te zien zijn op VRT 1. Samen met Gloria Monserez en Sven De Leijer keerde hij afgelopen maandag terug als presentator van een nieuw seizoen van "Hotel romantiek".

In oktober 2023 maakte Geubels ook zijn debuut als quizmaster in "Ik heb het u letterlijk juist gezegd", met Jade Mintjens als voorzitter van de vragenstellers. "Die liveshow is heel spannend, maar ik was ook nog nooit quizmaster geweest", vervolgt Geubels. "Dat is net wat mij ook bij die liveshow heeft getriggerd: dit is iets dat ik nog nooit heb gedaan. En dat maakt het opnieuw spannend. Dat is gewoon heel tof."

Meer humor op VRT

Ricus Jansegers, directeur content bij VRT, liet in een interview in juni vorig jaar optekenen dat er weer gelachen mag worden op de publieke omroep

De effecten zijn op dit moment al te zien op televisie en VRT MAX. Naast het experiment met Philippe Geubels wordt er opnieuw meer stand-up comedy geprogrammeerd op VRT 1 en VRT Canvas. Na de paasvakantie keert ook "Comedy casino", het programma waarmee Philippe Geubels bekend werd bij een breder publiek, terug op VRT Canvas.

Daarnaast werkt VRT verder aan de opvolging voor "F.C. De Kampioenen". Het rechtstreeks uitzenden van "Philippe Geubels gaat in bad" lijkt helemaal in lijn met de humoristische plannen van VRT. 

Meest gelezen