Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit opnieuw voor de afschaffing van het ziektebriefje voor minder dan vier dagen.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit opnieuw voor de afschaffing van het ziektebriefje voor minder dan vier dagen. © BELGA/Getty Images/rv

Drie dagen afwezig op het werk moet kunnen zonder ziektebriefje: “Artsen hebben zo meer tijd voor patiënten met ernstige problemen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit er in ‘La Libre’ opnieuw voor om het ziektebriefje voor minder dan vier dagen af te schaffen. Volgens de minister zouden huisartsen zo meer tijd kunnen besteden aan patiënten die het echt nodig hebben.

99 reacties

  • Jos Verlinden

    2 maanden geleden
    De dokter krijgt betaalt om een briefje te schrijven, en de werk gever betaald het gelag,…
  • Albert Hendrix

    10 maanden geleden
    Er zijn mensen die er niet van profiteren. Maar als ge in Belgie zoiets voorstelt dat zijn er altijd die profiteren .Er zijn mensen die zeggen dat de werkgever dan een controle dokter stuurt,ten eerste is deze maatregel juist om de dokters te ontlasten en ten tweede kost het de werkgever 2 maal geld ,de controle dokter en de werknemer die 3 dagen betaald moet worden.
  • Gerard Teeuws

    10 maanden geleden
    Wat verkiezingskoorts toch allemaal kan brengen. Wat is het volgende voorstel? Op TV komen is het bijzonderste, ... het ligt op tafel of wij zijn erover in onderhandeling.
  • pierre de smet

    10 maanden geleden
    Dus als ik het goed begrijp kan men zomaar 3 dagen thuisblijven , zonder zelf bij een arts te zijn geweest , of ben ik verkeerd ?
  • Eric Servaes

    10 maanden geleden
    Ben geen socialist maar dit is een goede maatregel. Toen ik destijds bij mijn dokter ging voor 1 of 2 dagen ziekte schreef hij ineens een hele week voor. En, als er vermoeden is van fraude en / of misbruik kan de werkgever nog altijd de controlearts sturen.