Het voorstel voor de natuurherstelwet is van de hand van de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans.
Volledig scherm
Het voorstel voor de natuurherstelwet is van de hand van de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans. © Getty Images / ID/ Bart Dewaele

Controversiële natuurherstelwet overleeft nipt eerste stemming in milieucommissie Europees Parlement

UpdateDe commissie Milieu van het Europees Parlement steunt in een eerste stemming de controversiële natuurherstelwet. De 88 leden waren gelijk verdeeld. Na een bijna vier uur durende stemming over aanpassingen moest de zitting gestopt worden om ruimte te maken voor de plenaire vergadering. Pas 27 juni wordt duidelijk of het wetsvoorstel het zal halen. Volgens critici wordt de landbouwsector te hard getroffen door de maatregelen in het voorstel van de Europese Commissie.

26 reacties

  • Cris Verwilligen

    10 maanden geleden
    Idd Anne, dat is het beste wat ze kunnen doen. het volk alle gegevens geven en het volk laten beslissen, en deze beslissing dan ook respecteren en uitvoeren. Helaas, de EU is de Belgische politiek in het kwadraat, en je weet België is als de dood om het volk te laten beslissen, Europa ook. Ze zouden hun plannetjes eens niet willen volgen. Qua democratisch beginsel heb je gelijk. Jan, ik zou het niet beter kunnen zeggen.
  • Anne Bruers

    10 maanden geleden
    Laat eens een volksstemming doorgaan, je zal wel andere cijfertjes krijgen. Die beerput van Europese commissie moet dringend uitgemest worden. Dringend.
  • Jan Daems

    10 maanden geleden
    Timmermans is de zoveelste in het rijtje die niet verder kijkt dan zijn neus lang is al is hij zelf overtuigd van het tegendeel. Denken die mensen nu echt dat de ze aarde gaan redden? Daar zorgt deze planeet zelf wel voor en die trekt zich geen barst aan van wat deze mensen belangrijk vinden.
  • Renée Verhoeven

    10 maanden geleden
    En nog steeds niks of niemand in de politiek die een woord durft reppen over overbevolking, dat is de oorzaak van alles, al die mensen moeten eten, drinken, werken en woonoppervlakte hebben, dat kan onze planeet niet meer aan.
  • leo Daneels

    10 maanden geleden
    Alles moet nog snel erdoor gejaagd worden want volgend jaar zijn het Europese verkiezingen en zijn die naïeve groenen van de kaart geveegd !