© ypw

Bestuurder crasht op E17 en bedreigt ooggetuigen die willen helpen met mes

Sint-Niklaas -

Op de parallelweg van de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas West vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een auto en een vrachtwagen. De bestuurder van de auto stond geseind, was onder invloed van drugs en bedreigde omstaanders met een mes. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden.

Pieter Van Hecke

Volgens ooggetuigen raakte de auto, die in de richting van Antwerpen reed, de vangrail aan de pechstrook. Daarna schoot hij plankgas weer de rijbaan op, waarna hij achteraan op een vrachtwagen inreed. Uiteindelijk kwam het voertuig op de pechstrook tegen de vangrail tot stilstand. Enkele getuigen schoten de man onmiddellijk ter hulp en hielpen hem uit het wrak. (Lees verder onder de foto)

© ypw

De gewonde bestuurder reageerde heel agressief naar zijn helpers en bedreigde hen zelfs met een mes. Hij probeerde het op een lopen te zetten, maar kon worden tegengehouden tot de komst van de hulpdiensten.

Onder invloed van drugs

Een inspectie van het voertuig verklaarde meteen zijn reactie. De man stond geseind en in de wagen werd een grote hoeveelheid cash gevonden en drugsgerelateerde attributen, zoals een weegschaal en kleine plasticzakjes. Na een controle bleek hij ook zelf onder invloed van drugs. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en is aangehouden.

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer