Vooruit-parlementslid Thijs Verbeurgt.
Volledig scherm
Vooruit-parlementslid Thijs Verbeurgt. © BELGA / Hannah Moens

Vooruit-parlementslid gaat deze nacht - onder toezicht van militaire politie - 135.000(!) regels aan Vlaamse facturen controleren

UPDATEDe Vlaamse regering slaagt er nog altijd niet in om klaarheid te scheppen over haar kosten voor consultancy, maar daar legt Vooruit-parlementslid Thijs Verbeurgt zich niet bij neer. Hij gaat een lijst van 135.000 regels (!) over de uitgaven van de regering deze nacht controleren, onder toezicht van de militaire politie. De andere oppositiepartijen onthalen het initiatief echter met oogrollen. “Verbeurgt voert een show op.”

40 reacties

  • Wesley Kenis

    10 maanden geleden
    Liesbeth cuppenw: je weet toch dat je daarvoor een minister hebt die "minister van financiën' genoemd word. Je hebt ook nog een pak magistraten...en allemaal zijk ze van dezelfde slag: weinig werken, veel verdienen!!
  • Wesley Kenis

    10 maanden geleden
    Zal hij ze vinden: die ene factuur die NIET van zijn partij komt...dat is de vraag
  • jack vandenhende

    10 maanden geleden
    Wanneer gaat Vooruit bekent maken wat hun ministers aan Consultancy kosten ? .
  • San Pauwels

    10 maanden geleden
    Hopelijk komt er nu duidelijkheid. De belastingbetaler heeft immers recht op deze informatie.
  • bruno draulans

    10 maanden geleden
    Of die regels nu iets bloot leggen of niet, maakt niet uit . Doordat dit al enkele weken bezig is, is de perceptie gewekt dat de Vlaamse regering niet koosjer bezig is. Het weerwerk van Nva versterkt dat beeld. Wat andere kiezers volgend jaar gaan doen, weet ik niet maar ikzelf ga alvast anders stemmen dan ik in het verleden deed. Trop is teveel. We gaan er met de schop door moeten om deze waanzin op te kuisen.