Vrees voor meer dan 500 doden na bootdrama Griekenland - 9 mensensmokkelaars opgepakt

De Griekse autoriteiten zochten met de moed der wanhoop naar overlevenden, na de grote ramp met een vluchtelingenboot voor de kust van de Peloponnesos. Maar inmiddels hebben ze de hoop opgegeven. Ze vrezen dat de dodentol kan oplopen tot boven de 500, onder wie veel kinderen. De kustwacht verspreidde eerder beelden waarop te zien is dat de boot overvol geladen was. Vandaag werden negen personen met de Egyptische nationaliteit opgepakt die verdacht worden van mensensmokkel.

36 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    10 maanden geleden
    Al eens beginnen met alle ngo schepen aan de ketting te leggen …
  • DIRK SPRANGERS

    10 maanden geleden
    De vele NGO's zijn hier mede verantwoordelijk voor !! Zij zorgen namelijk voor een aanzuigeffect. Aanpakken die "handel".
  • Koen Castermans

    10 maanden geleden
    Pak dit probleem aan voor de oversteek dan hadden dergelijke drama’s kunnen voorkomen worden. Via Facebook? Men kan daar makkelijk smokkelaars traceren en arresteren, alleen wil men deze mensen ginder niet opvangen. Ook NGO’s doen hieraan mee, waar waren zijn nu? Alles rond geld.
  • raf janssens

    10 maanden geleden
    eerst zolang het vaartuig in de internationale wateren van het vertrekkende land vaart kunnen ze niets doen .in het vrije gedeelte het zelfde je kan niets .als de boot in griekse wateren komt dan pas kan/mag men ingrijpen .maar begin nu reeds met die ngo schepen aan de ketting te leggen want dat zijn de taxi's die deze handel in stand houd.laat de marine dit opknappen daar zijn ze bevoegd voor .
  • jan tobbak

    10 maanden geleden
    schuld is al die ngo's die het aanmoedigen omdat het hun buziness is