© SM

PXL-studente start petitie tegen werken op Boudewijnlaan

Hasselt -

PXL-Studente Silke Holsteijns is gestart met een online petitie tegen de werken die maandag starten op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Daar verdwijnt in eerste instantie de dubbele rij parkeerplaatsen, later ook die langs de rijbaan richting Hasselt: 350 plaatsen in totaal.

“Hasselt wil graag studentenstad genoemd worden, maar de stad maakt het de studenten steeds moeilijker met het wegnemen van parkeerplaatsen. Vroeger was er een grote parking tegenover de PXL-campus op de Vildersstraat, maar daar is nu een groot voetbalveld. Nu verdwijnen de parkeerplaatsen aan de Koning Boudewijnlaan voor een trambusbedding. Binnenkort kunnen de studenten die genoodzaakt zijn om met de auto te komen hun auto nergens meer kwijt, tenzij je er flink wat geld tegenaan gooit. Daarom ben ik een petitie gestart om dit tegen te houden, en zeker de plaatsen langs de weg te behouden. Opmerkelijk is dat de gemeenschappelijke studentenraad van PXL en UHasselt afstand nemen van deze actie.

(dj)

De petitie is te vinden op https://petitie.be/petitions/stop-het-verdwijnen-van-langsparkeerstrook-koning-boudewijnlaan-hasselt?locale=nl.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer