Mathieu van der Poel baalt nadat hij plots moest sprinten in Baloise Belgium Tour door val Philipsen: “We kwamen van iets te ver”

Pech voor Alpecin-Deceuninck in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. Jasper Philipsen kwam op iets meer dan drie kilometer van de streep ten val, waardoor Mathieu van der Poel plots moest sprinten. “We moesten snel beslissen”, doet de Nederlander het verhaal.

Jonas Withouck

“We moesten snel beslissen en dan heb ik de sprint gedaan, maar het is natuurlijk wel jammer want Jasper heeft toch de snellere benen”, vertelde Van der Poel meteen na de finish bij Eurosport. “Ik weet niet hoe hij gevallen is.” Philipsen kwam op iets meer dan drie kilometer van de finish in aanraking met Caleb Ewan en beide sprinters gingen tegen de vlakte. De Limburger stond wel snel weer recht, maar is zijn leiderstrui kwijt. Ewan zou bij een eerste inspectie geen breuken opgelopen hebben. Wel heeft hij een zwelling van een zenuw en tal van schaafwonden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het was heel hectisch naar die laatste bocht”, doet Van der Poel zijn verhaal van de sprint. “Ik wilde eerst voor het wiel van Fabio (Jakobsen, red) gaan, maar dan heb ik toch op onze eigen lead-out vertrouwd. We kwamen van iets te ver. Dat is jammer, ik weet niet of ik hem anders had geklopt. In eerste instantie is het natuurlijk jammer dat Jasper niet kon sprinten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jakobsen neemt de leiderstrui over van Philipsen, Van der Poel is tweede in het algemeen klassement in dezelfde tijd. “Er breken vanaf morgen twee heel belangrijke dagen aan wat betreft het eindklassement. Ik hoop nu voldoende te kunnen herstellen en een goede tijdrit af te werken. Zaterdag wacht die lastige etappe in de Ardennen. Ik voel me alvast goed en conditioneel is het ook allemaal in orde.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer