© Geert Van de Velde

Melissa Depraetere, steun en toeverlaat van Conner Rousseau: “Niet gemakkelijk voor hem dat hij die zoektocht niet in alle rust kan voeren”

“Altijd trots op jou, vandaag meer dan ooit.” Die boodschap postte Kamerfractieleider Melissa Depraetere donderdag samen met een foto van haar met Conner Rousseau, vlak nadat de outing-video van de Vooruit-voorzitter de wereld werd ingestuurd. “Conner wilde hier al langer iets over zeggen, maar de druk op hem werd zo groot, waardoor hij er nu al mee naar buiten komt”, zegt Depraetere donderdagavond in De afspraak op Canvas.

joro

LEES OOK. Conner Rousseau komt uit de kast in opmerkelijke video: “Ik struggle met mijn geaardheid: ik ben minstens voor de twee”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere zijn naast generatiegenoten en partijgenoten ook erg goede vrienden. Dat blijkt uit de tweet die ze verstuurde en dat bevestigde ze ook in De afspraak. “Ik ben vandaag een paar uur bij hem geweest, omdat het voor hem ook een bijzonder moment was om het publiek te zeggen”, zegt Depraetere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Kamerfractieleider van Vooruit schrok van de reacties op de sociale media na de outing van haar voorzitter. “Het is 2023, ik had niet verwacht dat er zo veel reactie op zou komen en dat die reacties zo uiteenlopend zijn.”

Het is voor Depraetere de bevestiging dat ook vandaag nog, zelfs voor een politicus van een progressieve partij, het een drempel kan zijn om uit de kast te komen. “Het is geen kwestie van bang zijn, maar het gaat over een zoektocht voeren naar wie je zelf bent. Bij de populairste politicus van het land gaat dat ook nog eens gepaard met veel aandacht rond jouw persoon. Dat je die zoektocht niet in alle rust kan voeren, maakt het er niet gemakkelijker op.”

BEKIJK. De volledige coming-outvideo van Conner Rousseau: “Ik heb het pas twee weken geleden tegen mijn moeder verteld”

Of de speculaties die hier en daar al opdoken over gerechtelijke onderzoeken tegen Rousseau een rol speelden? Dat ontkent Depraetere. “Hij wilde sowieso de stap zetten om er mee naar buiten te komen, maar niet op dit moment. Maar de verhalen die opduiken en voor alle duidelijkheid niet waar zijn, heeft het misschien wat versneld.”

LEES OOK. Conner Rousseau “opgejaagd wild” na meldingen grensoverschrijdend gedrag? Antwerpse zaak loopt, andere geseponeerd

Dat Conner Rousseau zijn boodschap deed volgens een video-interview met reportagemaker Eric Goens, en daarna niet bereid was voor interviews met journalisten, zet hier en daar kwaad bloed. Maar volgens Depraetere verdient haar voorzitter nu even rust. “Hij is wel degelijk aan het werk, maar dit weekend zit hij even in het buitenland en neemt hij wat tijd voor zichzelf.”

LEES OOK. Christel Geerts na outing van haar zoon Conner Rousseau: “Ik hoop dat geroddel nu stopt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER