Voorzitter Tineke Van Hooland en nieuwe directeur Hans Crampe
© AZ Oudenaarde

Aanstelling nieuwe directeur moet einde maken aan moeilijke periode bij AZ Oudenaarde

Het Algemeen Ziekenhuis in Oudenaarde heeft een nieuwe algemeen directeur. Zijn aanstelling moet een einde maken aan de moeilijke periode waar het ziekenhuis al een tijd doorgaat. De vorige directeur stond 18 jaar aan het hoofd van het AZ, maar vertrok na een conflict. Begin dit jaar kreeg het ziekenhuis ook al een nieuwe voorzitter.

Hans Crampe (54) wordt de nieuwe algemeen directeur van het AZ Oudenaarde. Hij komt van het AZ Delta in Roeselare, in West-Vlaanderen, waar hij adjunct-directeur was. Daarvoor werkte hij al meer dan 20 jaar in het AZ Maria Middelares in Gent, waarvan meer dan 15 jaar als directielid. 

Einde van de crisis?

De aanstelling van Crampe zou een einde moeten maken aan een lastige periode waar het Oudenaardse ziekenhuis de afgelopen tijd doorging. In januari kreeg het AZ in Oudenaarde met Tineke Van Hooland ook al een nieuwe voorzitter. Die volgde Stefaan Vercamer op na een motie van wantrouwen door de medische raad. Op dat moment verkeerde het AZ in crisis en dreigde het z'n erkenning te verliezen omdat er teveel lege bedden waren.  

Na een conflict stapte de directeur na 18 jaar op en werd dus gezocht naar een opvolger. "De vacature van algemeen directeur genoot een ruime belangstelling", zegt van Hooland. "Na een uitgebreide selectieprocedure kwam Crampe als de meest geschikte kandidaat naar voren. Hij brengt een waaier aan kennis en ervaring met zich mee."

"Aantrekkelijker worden voor mensen uit de regio"

"Deze functie is een prachtige uitdaging. Ik kijk er naar uit om, samen met het bestuur, de artsen, de collega-directieleden en alle medewerkers verder te bouwen aan een duurzame verankering van AZ Oudenaarde", laat Hans Crampe in een persmededeling weten. "Vanuit onze kleinschaligheid kunnen we een krachtige stempel drukken op de kwalitatieve en toegankelijke zorg voor mensen uit de regio. Uiteraard zal dit goed geïntegreerd worden binnen het Ziekenhuisnetwerk Gent (ZNG) en afgestemd zijn op andere zorgactoren.”

Meest gelezen