Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, in bruine jas, woonde de bekerfinale bij tussen Antwerp en KV Mechelen in het gezelschap van de familie Gheysens.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, in bruine jas, woonde de bekerfinale bij tussen Antwerp en KV Mechelen in het gezelschap van de familie Gheysens. © Photo News

Nieuwe voetbalwet gestemd: wat verandert er voor de fans? En waarom vindt de Pro League het “een gemiste kans”?

Het federale parlement keurt een nieuwe voetbalwet goed. Die moet hooligans en wangedrag sneller en strenger bestraffen. Opvallend: de profclubs zelf vinden dat de wet niet ver genoeg gaat. Wat verandert er voor de fans, de stewards en het gebruik van Bengaals vuur?

12 reacties

  • peter destoop

    11 maanden geleden
    Schaf dat voetbal direct af, zo moeten er geen nieuwe wetten gestemd worden, en brengt het bovendien veel geld mee, dat je kan gebruiken voor andere sociale dingen. Voetbal was een spel vroeger, maar nu is het grof geldgewin, macht en business en trekt gespuis aan dat enkel uit is op geweld.
  • Eric De Donder

    11 maanden geleden
    Hopelijk worden de zich goed gedragende supporters niet gestraft. Wat doe je met een abonnee die zijn abonnement doorgeeft aan een vriend of familielid en op identiteit wordt gecontroleerd. Naar huis sturen? Hopelijk viert het gezond verstand.
  • Rudy de clerck

    11 maanden geleden
    En maar blijven roken op de tribunes , dat was toch verboden
  • Michel Beys

    11 maanden geleden
    Controle OK. Maar de meeste Hooligans zijn gekend, hun akties al van tevoren aangekondigd en toch weet men nog niet hoe men het moet oplossen. Komaan wat is er veranderd of verbeterd, juist niks.
  • Ricky Rivalis

    11 maanden geleden
    Natuurlijk vinden de grote clubs dit een gemiste kans. Die willen geen stelletje ongeregeld in hun stadium, maar families met kinderen die zich op hun gemakt kunnen voelen. Elke regel die ze invoeren wordt ook niet opgevolgd. Bijvoorbeeld rookverbod in het stadium. In Engeland zetten ze je daarvoor buiten en kun je abonnement verliezen. In Belgie wordt het eens omgeroepen dat je niet mag roken, en zit iedereen te roken.