Meubelen Heylen in Kortenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Meubelen Heylen in Kortenberg. © RV / Dick Demey

Hoe de jarenlange vete tussen vader en zoon het einde betekent van meubelbedrijf Heylen

Ooit werd meubelgroep Heylen wereldberoemd in Limburg en ver daarbuiten met zijn iconische reclamespotjes. Maar 53 jaar nadat vader Denis (79) een klein meubelwinkeltje startte, heeft een jarenlange vete met zijn zoon Koen het imperium doen instorten. Van “hij luisterde enkel naar peperdure managers zonder zakelijk inzicht” tot “we gaan al meer dan 20 jaar achteruit”: aan verwijten geen gebrek. Of hoe alleen baanbrekende reclame toch niet genoeg blijkt om succesvol te zijn.

12 reacties

  • Jef Verhulst

    11 maanden geleden
    De markt is veranderd vooral door de komst van Ikea en in mindere mate Leen Bakker. In zo'n veranderende markt moet je je aanpassen of je gaat eraan. Ik ken de zaak niet, maar dat zou kunnen spelen. Er zijn al meerdere vrij grote meubelwinkels verdwenen in mijn omgeving.
  • Ann Verschueren

    11 maanden geleden
    Wier zijn wij om hier weer eens te oordelen en meningen te verkondigen over een familiezaak waarvan we geen jota afweten?
  • jo mas

    11 maanden geleden
    Als je als jonge knaap in het bedrijf van je vader gaat werken moet je eerst weten hoelang hij nog zal blijven werken. Als jonge knaap heb je de ambitie om ook wat te maken van je leven. Vader heeft het gemaakt en heeft geld. Hij komt maar om zich niet te vervelen, maar wil nog altijd de baas zijn. Je zoon afbreken in bijzijn van anderen en tegen ieder voorstel zijn om iets te verbeteren als het idee van jouw zoon komt, is de beste manier om zo lang mogelijk te blijven werken.
  • Theo Cornelissen

    11 maanden geleden
    De ervaringen van de oudere willen de jeugd niet mee/overnemen, ze weten het toch veel beter. Heb zelf in twee zaken gewerkt waar de zonen het overnamen. Beide zaken bestaan niet meer doodzonde.
  • Thierry Lints

    11 maanden geleden
    Liever niets dan dat 1 van beiden toegeeft. Dus geen van beiden verstandig.