Belgian Pride en Pride Festival 2017 in teken van asiel en migratie

© BELGA

“Crossing Borders”, dat is het thema van het Pride Festival 2017 dat van 3 tot 21 mei in Brussel plaatsvindt. Twee weken lang zullen allerlei activiteiten, avondvoorstellingen, workshops, geleide bezoeken en animaties rond asiel en migratie draaien. De apotheose is de Belgian Pride op 20 mei.

De gemeenschap van LGBTQI+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning, Intersex+) zoekt elk jaar een actueel thema dat de gemeenschap en de beleidsmakers aangaat. Voor het Pride Festival 2017 werd er gekozen voor “Crossing Borders” en het bekijken van de kwestie van asiel en migratie door de bril van LGBT+- migranten.

Een tiental activiteiten behandelen het thema tijdens het twee weken durende holebifestival. “Lolendo”, het Congolese woord voor fierheid, is de titel van een tentoonstelling rond portretten van LGBTI-personen in Congo, waar homoseksualiteit nog genegeerd wordt. De tentoonstelling loopt tussen 12 en 17 mei zowel in Bozar als in Bronks. In het Cultureel Centrum Jacques Franck in Sint-Gillis lopen er op 16 en 17 mei workshops over respectievelijk drag kings of het dansen als een echte diva. Daarnaast staan er nog verschillende conferenties, documentaires of zelfs een geleide regenboogtour door de hoofdstad op het programma.

Naast het hoofdthema asiel en migratie komen ook nog andere actuele thema’s als feminisme, burgerlijke sensibilisering van de jeugd, inclusie op de arbeidsmarkt, interseksualiteit of diversiteit van gezinnen aan bod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen