HoGent zet Hololens van Microsoft in voor onderwijsdoeleinden

© lds

Op haar campus in Aalst zet de HoGent vanaf volgend jaar de hoogtechnologische bril “Hololens” van Microsoft in. “Waar een virtual realitybril gebruikt wordt om situaties na te bootsen, wordt de Hololens gebruikt om een extra laag boven de werkelijkheid te projecteren”, verduidelijkt Joeri Van Herreweghe, lector informatica aan de HoGent.Nog in Aalst zal vanaf volgend academiejaar een tweede HBO5-opleiding verpleegkunde aangeboden worden, zo werd gezegd op een toelichting van de HoGent.

“Met de Hololens kunnen complexe onderwerpen van dichtbij bekeken worden”, zegt Van Herreweghe. De inzet van de augmented realitybril kadert in een vernieuwend onderwijsconcept voor de bacheloropleidingen bedrijfsmanagement en toegepaste informatie. Daar is meer ruimte voor experiment, ondernemerschap en een onderzoekende houding.

Om ondernemende jongeren uit Aalst te ondersteunen, beschikt de HoGent voortaan ook over een “broeikaslokaal”, dankzij Europese middelen en samen met de stad Aalst en Odisee georganiseerd. “We willen jongeren die een idee hebben ondersteunen, met als doel meer creatieve starts in Aalst te krijgen”, zegt Anja Cornelis van HoGent. “Het lokaal is niet alleen beschikbaar voor studenten, maar staat open voor alle jongeren die willen ondernemen.”

Door een samenwerkingsovereenkomst tussen de HoGent en de HBO5-instellingen CVO Leerstad en het Vesaliusinstituut kan de HoGent vanaf volgend academiejaar drie nieuwe opleidingen verwelkomen op haar campus in Aalst: verpleegkunde, boekhouden en meertalig secretariaat.

De HBO5-opleiding verpleegkunde, een knelpuntberoep, is een belangrijke troef voor Aalst, met twee regionale ziekenhuizen en vijftig woonzorgcentra in de omgeving. Maar ook voor studenten is de komst van een tweede opleiding verpleegkunde in Aalst, ook Sint-Augustinusinstituut (Odisee) biedt die opleiding aan, een troef. “Onze doelgroep wordt graag lokaal bediend, het zijn soms niet-generatiestudenten die liever onder de kerktoren blijven”, zegt adjunct-directeur Ilse Flockman van het Vesaliusinstituut. “Daarnaast barst onze vestiging in Gent uit zijn voegen, waardoor het zinvol is om die opleiding ook hier aan te bieden.” In juni volgend jaar worden de eerste afgestudeerden al verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus