© RR

Nog eens 24.000 Hasselaren krijgen post voortaan uitstootvrij geleverd

Hasselt -

De duurzame bedeling van post en pakjes in Hasselt wordt flink uitgebreid. Sinds het begin van dit jaar is Hasselt de eerste Ecozone in Limburg. Na Hasselt, Sint-Lambrechts-Herk en Wimmertingen wordt de post voortaan ook uitstootvrij geleverd in Kermt/ Spalbeek, Stevoort en Kuringen/Stokrooie.

De postbodes verdelen brieven en pakjes op duurzame manier dankzij elektrische voertuigen en wagens en fietsen met aanhangwagens. “Recent hebben we nog een aantal nieuwe voertuigen in ontvangst kunnen nemen”, zegt Stella Segers, Fleetbeheerder van Mailcenter Hasselt. “We verwachten nog een 30-tal voertuigen zodat alle uitreikingsrondes elektrisch zijn vanuit ons distributiekantoor. Dan rijden we ook uitstootvrij op de naburige gemeenten Alken, Diepenbeek, Hoeselt, Kortessem en Wellen.”

“Hasselt wil een gidsstad zijn als het gaat om duurzame distributie”, zegt Hasseltse schepen van Mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+). “De E-Bikes zorgen voor minder wagens in onze binnenstad en de inzet van 100 procent uitstootvrije wagens draagt bij tot een betere luchtkwaliteit. Daarnaast zorgt het ruim netwerk afhaalpunten voor een goed alternatief om zelf als klant pakjes in de buurt duurzaam op te halen.”

De groene bpost-vloot bestaat nu uit 43 elektrische fietsen, waarvan 6 met aanhangwagen, 68 elektrische voertuigen en er zijn 28 afhaalpunten voor pakjes.

(dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer