Dit is de cast van de nieuwe (haven)reeks van Tom Lenaerts

De opnames voor de nieuwe reeks ‘Over Water’ van onder meer Tom Lenaerts gaan op donderdag 20 april van start. De reeks speelt zich af in en rond de Antwerpse haven. De cast is vandaag bekendgemaakt.

inke

‘Over Water’ is een dramareeks van tien afleveringen, met als hoofdlocatie de Antwerpse haven. Het verhaal gaat over hoe de gevallen televisiester John Beckers van zijn vrouw en hun twee kinderen een laatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in het bedrijf van zijn schoonvader in de haven, maar dat gaat niet van een leien dakje. Het duurt niet lang voor hij de criminele activiteiten van de firma ontdekt en hij er zelf deel van uitmaakt.

© VRT

Tom Dewispelaere neemt de rol van John Beckers op zich. Ook andere topacteurs zoals Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Natali Broods (echtgenote van John), Ruth Becquart en Jeroen Perceval doen mee in de reeks. We zien ook Martha Canga Antonio terug, de Mechelse actrice die doorbrak met haar hoofdrol in ‘Black’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Unieke setting

Het scenario werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De regie is in handen van het regisseursduo Norman Bates. ‘Over Water’ is een productie van Panenka, het productiehuis achter onder meer ‘Een Kwestie van Geluk’, ‘Kalmte Kan u Redden’ en ‘Switch’. De stad Antwerpen en het Havenbedrijf hebben elk 200.000 euro aan Panenka gegeven. Nooit eerder gaven ze samen zoveel geld om een serie te steunen.

Antwerps Havenschepen Marc Van Peel woonde de voorstelling van ‘Over Water’ dinsdag bij. “De haven van Antwerpen verbindt mensen en biedt kansen. Toch blijft het voor veel Vlamingen een onbekende wereld. Daarom ondersteunen we initiatieven zoals deze die, ook al is het fictie, de mensen meenemen achter de schermen van wat doorgaans goed verborgen blijft. De Antwerpse haven biedt bovendien een unieke setting voor verhaallijnen.”

De filmploeg zal vanaf donderdag een lange tijd in Antwerpen neerstreken en gebruikmaken van de plaatselijke horeca en middenstand. Er zijn zo’n 130 draaidagen gepland.

De reeks wordt ten vroegste in het najaar van 2018 uitgezonden op Eén, op zondagavond.

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

© Wim Kempenaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER