Premier Alexander De Croo en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. © Photo News

ANALYSE. Open Vld distantieert zich van Vivaldi, maar wil wel de premier leveren: het imago van een machtshongerige partij die gewoon in ‘een’ regering wil

“Het hervormingspalmares van de Vivaldi-regering is op tal van cruciale domeinen teleurstellend, des te meer omdat ze geleid wordt door een liberale premier”, analyseert politicoloog Carl Devos. “Binnen Open Vld groeit daarover ergernis, maar hun verwijdering van Vivaldi is slechts de zoveelste poging om een antwoord te vinden op de neerwaartse trend van hun partij.” Volgens hem kunnen zelfs de beste stuurlui aan wal de partij niet meer adviseren hoe uit de miserie te ontsnappen.

59 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    7 maanden geleden
    Premier De Croo dacht dat hij van de overige 6 ezels racepaarden kon maken..., niet dus.
  • linda Hofkens

    7 maanden geleden
    En dan is er ene die zegt een regering te willen vormen met de rechterzijde van OVLD en CD&V om te komen tot 40% (1grote volkspartij). Zolang hij de baas is en iedereen knikt.Van machtsgeil gesproken. Bovendien is er dan nog 60% resterend die anders stemmen. 30% VB uitsluiten?? Zijn er hier uberhaupt nog fatsoenlijke politiekers of zijn het allen machtshongerige individuen. Aan ons de keuze in 2024.
  • Emiel Van Roost

    10 maanden geleden
    Aan pretentie ontbreekt het niet bij De Croo, hij is wel het premieke dat het land naar de staart van europa gebracht heeft.
  • Emiel Van Roost

    10 maanden geleden
    Ze hebben wat ze verdienen, ze hebben hun volk verraden, iets erger kun je niet doen.
  • Johan Bossuyt

    10 maanden geleden
    Schaamte kent geen grenzen blijkbaar !