Verkleed als struik of papegaai: festivalgangers trekken zich niets aan van de hitte op Graspop

Dessel -

De tweede dag Graspop kwam maar langzaam op gang. De lamlendige hitte had daar zeker iets mee te maken. 27 graden en nauwelijks een zuchtje wind. Dat staat garant voor flinke okselvijvers. Al lieten de bands op het podium en sommige festivalgangers dat niet aan hun hart komen.

Mark van Luyk

Daan uit Leuven in een papegaaienkostuum.

Daan uit Leuven heeft zich voor de gelegenheid in een carnavalskostuum gehesen. Niet iets wat wij zouden dragen bij 27 graden. Het is wellicht ook geen toeval dat Daan al onze vragen herhaalt. “Inderdaad, dit is een papegaaienkostuum”, zegt hij. “De hitte valt mee in dit pak. Ik heb er niks onderaan en dan is het best luchtig.” Zonder ons om toestemming te vragen ritst Daan zijn pak open om zijn uitspraak kracht bij te zetten. “Ik vond dat ik dit pak moest aandoen op Graspop en morgen wordt het nog heter. Het was dus nu of nooit.” Zeker, maar rits nu maar weer dicht.

Veel schaduw is er donderdag niet op de wei. Een acuut gebrek aan bomen is de oorzaak. Gelukkig is er Seppe uit Scherpenheuvel. Of we even onder zijn gebladerte mogen schuilen? “Dat zal niet veel schaduw geven want ik ben eigenlijk een struik. Ik vond het origineel om in dit pak rond te lopen op de wei, maar blijkbaar was het toch minder origineel dan ik had gedacht. Ik heb nog anderen gezien met een gelijkaardig pak. Misschien kunnen we samen een bos vormen. Of camouflage helpt tegen de hitte? Niet echt, maar het wordt gelukkig snel herfst.”

Dustin: “Het is een kwestie van geen zweet van mijn voorhoofd af te vegen.”© Maarten Albrechts

Dustin uit het Duitse Wilhemshaven heeft zich voor de gelegenheid geschminkt als de zanger van de Noorse band Satyricon. Niet aanwezig op Graspop, maar dankzij Dustin een beetje wel. “Ik ben een echte fan. Gisteren heeft mijn vriendin Sarah me geschminkt voor de lol en daarom doen we het vandaag opnieuw en morgen weer. De schmink blijft goed zitten bij deze hitte, maar ik mag er absoluut niet met mijn handen aan zitten. Ik kan dus het zweet niet van mijn voorhoofd vegen, maar Sarah wuift me af en toe koelte toe.”

Airbourne

Airbourne.© Gil Plaquet

Of de hitte ermee te maken had, weten we niet maar de wei liep gisteren pas later vol. Het was vooral de Australische band Airbourne die voor het eerst iedereen in beweging kregen onder een loden zon. De band klinkt als ACDC en zijn ook nog eens landgenoten van deze beroemde Australische hardrockband, maar goed geleend is dik oké. Zanger Joel O’Keefe kan een publiek opzwepen als geen ander. Bijvoorbeeld door er midden in te duiken met zijn gitaar of er pinten naar te slingeren. Ook voor Hatebread en Behemoth kon er al eens een kleine circle pit af. Veelbelovend voorspel voor Disturbed, Gojira en Machine Head.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer