© AP

Fox News-producer stapt op na banner die president Biden omschrijft als “dictator in spe”

De producer van de Amerikaanse nieuwszender Fox News die verantwoordelijk was voor een omstreden nieuwsticker waarin president Joe Biden werd omschreven als “wannabe dictator” (vrij vertaald: “dictator in spe”), heeft ontslag genomen. Dat meldt Tucker Carlson, de vorige baas van de man in kwestie.

jvh

Tijdens een uitzending van het nieuwsprogramma ‘Fox News Tonight’ dinsdagavond over de inbeschuldigingstelling van voormalig president Donald Trump werd onderaan het scherm een banner getoond met het opschrift “Wannabe dictator spreekt aan het Witte Huis nadat hij zijn politiek rivaal heeft laten arresteren”.

Die politiek erg geladen boodschap veroorzaakte heel wat commotie in de Amerikaanse publieke opinie, onder andere Witte Huis-woordvoerder Karine Jean-Pierre en de Washington Post lieten zich kritiek uit. Volgens Fox News werd de banner “meteen weggehaald en intern besproken”.

Producer Alexander McCaskill, tot voor kort eindredacteur van het beruchte programma ‘Tucker Carlson Tonight’, neemt nu dus echter alsnog zelf ontslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer