BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Onze watcher vraagt zich af of Gert Vande Broek na “noodzakelijk signaal” deze zomer EK kan coachen

Eén jaar effectieve schorsing uit al zijn functies, en dat met onmiddellijke ingang. Neen, de tuchtraad van Volley Vlaanderen streek vandaag niet met de hand over het hart in hun vonnis over het psychisch grensoverschrijdend gedrag van Gert Vande Broek, al meer dan vijftien jaar bondscoach van de Yellow Tigers. Het is een sanctie die kan tellen maar ook wel nodig was, vindt onze watcher, die zich ook afvraagt of het een goede zaak is mocht Vande Broek straks nog het EK in eigen land als coach van de Tigers afwerken.

7 reacties

  • Kris Van Alen

    10 maanden geleden
    Is een topcoach. Om de mindere elementen scherp te stellen moet je ze soms eens wakker schudden. Zo gaat dat in alle disciplines. Dat je je dan op je coach gaat revancheren bij een tanende carrière doordat de coach je confronteerde met je disciplinaire plicht getuigt gewoon van weinig zelfkennis.
  • Werner verschooten

    10 maanden geleden
    Topcoach die blijkbaar geleerd heeft uit zijn fouten en uit het verleden. Ga je de toekomst van een knap team speelsters dan hypothekeren door de leider uit zijn functie te zetten? Vraag het de speelsters maar eens... Maar ja, zijn die gehoord?
  • Steve Nieuwendijk

    10 maanden geleden
    Wil je aan topsport doen dan vallen er al eens harde woorden.zo geraak je alleen op het allerhoogste niveau.erg wat er gebeurd is in het verleden maar het is nu dat telt.hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze deze uitspraak nu doen,net voor het EK in eigen land.amateurs ten top bij den bond.
  • Marnix Pattyn

    10 maanden geleden
    Wat een heisa, Gert is een topcoach maar in iedere sport worden de grenzen afgetast om het hoogste niveau te halen.In vele landen gaat er anders aan toe.
  • Hendrik Vermoesen

    10 maanden geleden
    Volledig akkoord Lou. VDB al decennia een topcoach heeft in het buitenland de topploegen zo maar voor het uitkiezen. Zo'n straffen kan alleen hier, in dit softie apenland. Zie men dit gebeuren in bv NL of Duitsland? Nooit, hier zijn ze steeds heiliger dan de Paus.Als VDB zo'n barbaar was, ik zou dan onmiddellijk bedanken voor de YT. Waarom bleven die ex spelers dan nog bij de nationale ploeg toen? En nu pas, na 8j natrappen, foei dames. Jullie hebben hier niks maar ook niks mee bereikt.