Na meer dan 35 jaar heeft Herman Brusselmans (65) weer kort haar: “Het voelt wel wat raar”

Sinds 1986 loopt Herman Brusselmans – in eigen woorden – rond met haar tot op zijn kont, en “dat steekt op den duur tegen”. Dus besloot de 65-jarige schrijver na al die tijd van kapsel te veranderen.

evdg

Het was kenmerkend voor Brusselmans, zijn prominent aanwezige kapsel. De laatste jaren een tintje grijzer, maar wel steeds lang. Al sinds 1986 om precies te zijn. In zijn column voor Humo vertelt de schrijver dat hij het meer dan beu was. “Mijn haar was dof, zo dood als een pier. Het brak af langs alle kanten”, vertelt hij ons daags na de knipbeurt. “Dat hangt er ook al 37 jaar, he.” Het vraagt ook wat onderhoud, zo’n kapsel. “Het was altijd zoveel werk, dat wassen en conditioner gebruiken.”

Komt daarbij dat zijn zoontje Ramon, geboren in februari, ook een speeltje vond in de lange lokken van zijn vader. “Mijn zoontje pakte altijd mijn haar vast en zijn vuistjes zaten dan vol. Laatst dacht ik: oké, nu ben ik het echt beu. Gisteren is het geknipt. Ik zie er helemaal anders uit nu, het voelt wel wat raar. Maar het is veel beter, frisser ook. En misschien word ik nu wat minder snel herkend en aangesproken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Raakt hij zo geen deel van zijn imago kwijt, zonder zijn lange lokken? Het kan hem weinig schelen. “Ik ben altijd iemand geweest die helemaal geen imago wil. Ik ben immers altijd geheel mezelf, zoals de uitdrukking luidt.” Of in het Brusselmans: “Fuck het imago.”

LEES OOK. Herman Brusselmans te gast in volgend seizoen ‘Het huis’: “Ik krijg er 1.500 euro voor en kan over mijn boeken praten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER